Foto Srđan Stevanović/STARSPORT

Sramota za beogradski klub

Fudbaleri Partizana izgubili su sa 2:0 na gostovanju azerbejdžanskom Sabahu u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Crno-beli su izgledali nemoćno tokom čitavog meča, nisu imali niti jednu stopostotnu priliku, dok je Sabah od prvog minuta bio daleko bolji rival.

Iako je domaćin promašio penal u drugom poluvremena, ubrzo je stigla dupla nagrada za pritisak i sve stvorene prilike. Bojan Letić je načeo mrežu crno-belih evrogolom, dok je Aleksej Isajev povećao prednost Sabaha nakon centaršuta i smušene reakcije u odbrani Partizana.

PROČITAJTE JOŠ:

Sada je čudo potrebno ekipi Igora Duljaja nadoknadi minus od dva gola i plasira se u plej-of rundu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Već na startu meča Sabah je nagovestio da se neće povlačiti i da će želeti da napadne i dođe do pobede. U trećem minutu Margarita je šutirao, ali je lopta otišla iznad gola. Bio je to jak šut, ali golman crno-belih nije morao da reaguje.

Naredni šut domaćina viđen je u šestom minutu, kada je Kristijan Belić dobio žuti karton, a Sabah priliku da zapreti iz slobodnog udarca. Šut Letića je završio iznad gola, ali je Sabah nastavio da preti, pa je ubrzo promašio i zicer.

Letić je pobegao po levoj strani, uputio je centaršut, a Vinsent Til je sa šest metara promašio ceo gol, iako je bio potpuno sam u naletu.

Prva ozbiljna akcija crno-belih viođena je u 16. minutu kada je Severina imao prodor po desnoj strani, ušao je u sredinu, ali su ga stigli defanzivci Sabaha, pa nije stigao da šutira na pravi način. Partizan od svega nije dobio ni korner.

PROČITAJTE JOŠ:

Golman Aleksandar Jovanović spasao je Partizan kada je Vinsent Til šutirao, nakon što su njegovi saigrači lako došli do kaznenog prostora gostiju.

Mogao je Partizan srećno da stigne do gola, nakon greške golmana Sabaha, ali lopta nakon odbitka i lošeg ispucavanja nije stigla do mreže.

Sabahu je u 27. minutu poništen gol nakon prekida, jer je jedan od fudbalera igrao rukom, dok je strelac bio u ofsajdu.

Usledila su dva veoma loša pokušaja Meniga sa distance, da bi Sabah nakon novog kornera opet stvorio gužvu u šesnaestercu Partizana, ali su defanzivci crno-belih otklonili opasnost.

Narednih 15 minuta ritam igre je bio znatno spušten, a tek u nadoknadi prvog poluvremena Sabah je imao ozbiljnu priliku da zatrese mrežu. Opet je bila gužva u šesnaestercu Partizana nakon kornera, glavom je šutirao Nurijev, ali je Jovanović odbranio na liniji u poslednjem trenutku. Nakon toga je golman crno-belih morao još jednom da interveniše, a ubrzo je sudija i svirao kraj prvog dela.

I početak drugog poluvremena prošao je u inicijativi Sabaha, a zicer je imao Nurijev. Pogrešio je na svojoj polovini Kalulu, Til je proigrao Nurijeva, koji je dugo oklevao, a onda je dvaput izblokiran. Delovalo je da je Nurijev propustio priliku da uputi šut odmah po prijemu, te je i sam shvatio da je pogrešio, a Sabah nije postigao gol ni nakon kornera.

U 53. minutu je opet zapretio Margarita, ali se Jovanović bacio i izbio loptu u korner. Mogao je Partizan da zapreti nakon greške u zadnjoj liniji Sabaha, ali su se ofanzivci crno-belih spetljali i prilika je otišla u nepovrat.

PROČITAJTE JOŠ:

Igor Duljaj je pokušao izmenama da osveži ekipu, ali mu to baš i nije pošlo za rukom. Sabah je zapretio nakon kornera, ali je šut glavom Šakle završio iznad gola.

U 68. minutu sviran je penal za Sabah, nakon što je Severina minimalno zakačio rivala po nogama. Igrači Partizana su se bunili, ali sudija nije menjao odluku, iako je kontakt bio minimalan.

Jovanović je još jednom bio heroj Partizana, pošto je pogodio stranu i odbranio penal. Ipak, nakon kornera Sabaha lopta se odbila do Bojana Letića, koji je potegao sa distance i pogodio i to veoma efektno od prečku.

Nije dugo prošlo, a Sabah je udvostručio prednost i to na pomalo srećan način. Aleksej Isajev je centrirao sa leve strane, lopta je bila namenjena Alasgarovu, ali je pitanje da li ju je uopšte zakačio. Jovanović nije mogao da reaguje tako brzo i lopta je završila iza njegovih leđa.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, jer Partizan nikako nije uspevao da dođe do prilike. Sabah je kontrolisao dešavanja na terenu i predstavio se kao bolji tim.


Sabah – Partizan 2:0

(Letić 70, Isajev 75)

Stadion: Alinja, Baku; Sudija: Giorgi Kurašvili

Partizan: Jovanović – Antić, Marković, Ilić, Filipović (od 66. Stojković) – Kanute (od 67. Pantić), Belić (ood 66. Šćekić), Menig, Kalulu (od 55. Natho), Severina – Saldanja (od 83. Nikolić); Trener: Igor Duljaj;

Sabah: Imanov – Hadhudi, Šakla, Seidijev, Letić – Kristijan, Isajev, Til (od 82. C. Nurijev), A. Nurijev (od 82. Mutalimov), Margarita (od 70. Alasgarov)- Apeh (od 58. Volkovi); Trener: Murad Musaev;


Sabah - Partizan 2:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare