Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Fudbaleri Partizana savladali su Mladosti iz Lučana rezultatom 4:0 (2:0) u 19. kolu Superlige i u pobedničkom raspoloženju odlaze na zimsku pauzu.

Domaće prvenstvo biće na pauzi sve do 6. februara, kada se šampionat nastavlja, a okupljanje crno-belih je 8. odnosno 11. januara, jer stranci stižu tri dana kasnije.

PROČITAJTE JOŠ

Tim iz Humske je drugi sa šest bodova manje od Crvene zvezde, ali srpski prvak ima i meč manje. Pred meč, bilo je i kritika iz tabora crno-belih na račun Lazara Markovića, koji je po ulasku s klupe stavio tačku na ubedljiv trijumf.

Pred meč, došlo je do promena u „minut do 12“ – Svetozar Marković je dobio temperaturu, pa je startersko mesto dobio Ostojić. Time je došlo do remećenja „bonus“ pravila i na teren je morao još jedan mlađi igrač. Tako je Vladimir Stojković morao na klupu, a među stative Aleksandar Popović.

Ipak, to nije poremetilo planove trenera Aleksandra Stanojevića i njegovi izabranici su na pogon stranaca trijumfalno završili 2020. godinu.

Nemanja Jović; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Najpre je Takuma Asano hirurški preciznim udarcem doneo vođstvo crno-belima, dok je Natho iz penala u finišu prvog poluvremena uvećao prednost na 2:0. Ni u nastavku ekipa iz Lučana nije prikazala ništa u Humskoj…

Drugi deo protekao je u prilično mirnom ritmu, šansu su dobila Partizanova deca kao što su Nemanja Jović, Nikola Štulić i Lazar Pavlović, a viđena su još dva pogotka.

Ivan Obradović je sjajnim udarcem pod prečku došao do povratničkog prvenca, dok je Lazar Marković u samom finišu meča uspešno završio kontru za ubedljiv kraj 2020. u Humskoj.

Partizan – Mladost 4:0 (2:0)

(Asano 24, Natho 40p, Obradović 59, L. Marković 84)

Stadion: Partizan Gledalaca: bez publike Sudija: Milan Mitić

PARTIZAN: Popović – Banjak, Ostojić, Vujačić, Obradović – Šćekić, Natho (od 69. L. Pavlović) – Asano (od 61. L. Marković), Suma (od 69. Jović), F. Stevanović (od 61. Jojić) – Holender (od 69. Štulić). Trener: Aleksandar Stanojević.

MLADOST: Zečević – P. Jovanović, Mićević, Šatara, I. Milošević – Žunjić, Krajišnik, Regis (od 65. Stanisavljević), Marković, L. Jovanović (od 72. Babić) – Odita (od 65. Kos). Trener: Nenad Milovanović.

KRAJ Partizan slavio u poslednjem meču u 2020.

84′ LAZAR MARKOVIĆ!

Pitanje pobednika odavno je rešeno, a na semaforu je zasijalo 4:0! Lazar Marković je istrčao kontru pored kapitena gostiju Miloševića i uspeo da matira Zečevića u finišu utakmice.

80′ Jojić razbio dosadu

Previše miran period igre, ništa značajnije nije se dešavalo do šanse u kojoj se našao Miloš Jojić, izašao je sam pred Zečevića i špicem poslao loptu malo pred stative.

71′ Jović!

Odmah po ulasku u igru oprobao je šut Nemanja Jović, ali je udarac završio u naručju Zečevića.

69′ Tri „bonusa“ Partizana

Nove izmene u crno-belom… Ušao je mladi, talentovani Nemanja Jović, rođen 2002, koji igra na poziciji levog krila i zamenio je Sumu. Ušli su još i Lazar Pavlović i Nikola Štulić umesto Natha i Holendera, pa je Stanojević uveo još tri „bonus“ igrača.

61′ Dvostruka izmena

Poslednjih pola sata na terenu će provesti Miloš Jojić i Lazar Marković, a meč je završen za Stevanovića i Asana.

59′ GOOOOL, 3:0!

Prvi gol Ivana Obradovića od povratka u Humsku… Suma je iskosa sa leve strane odložio loptu za iskusnog beka, on je „zalomio“ čuvara i snažno poslao loptu pod prečku za 3:0.

51′ Pokušaj Stevanovića

Lep dribling krilnog napadača crno-belih, ali je Filip Stevanović šutirao pravo u golmana Zečevića.

46′ Počelo je drugo poluvreme

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

45′ POLUVREME

Partizan zasluženo vodi u Humskoj, golovima Asana i Natha iz penala, pred odlazak na zimsku pauzu.

40′ Penal za Partizan, Natho strelac

Napucao je Suma igrača Mladosti, ali nije dobio penal. Nešto kasnije, Krajišnik je napravio faul za najstrožu kaznu.

Natho je bio precizan za 2:0!

34′ Opao je tempo

Zadovoljan je Partizan vođstvom, nije ni Mladost bila nešto kreativnija posle pogotka, pa je mirnije i sve se svodi na sredinu terena.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

25′ Gol Asana!

Sjajna akcija Partizana, Suma je povukao loptu i sačekao pravi trenutak, morao je igrač Mladosti da krene na njega, pa je otvoren prostor Japancu.

Asano je to znao da iskoristi, sa 15 metara je pogodio mrežu od stative.

19′ Šatara dobio žuti

Oborio je Šatara Stevanovića i opravdano je sankcionisan, prethodno je Suma preterao u driblinzima po levoj strani, otišao je sa loptom u gol aut.

15′ Novi šut Holendera

U dve situacije je Partizan lagano sprečio kontru, usput je u potpunosti preuzeo dominaciju na terenu. To je rezultiralo i novim udarcem Holendera, koji je ipak bio predaleko, lako je lopta završila u naručju Zečevića.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

8′ Sjajna šansa Asana

Iz slobodnog udarca, Asano je uhvatio volej, ali je samo zatresao prečku. Velika šteta za crno-bele, bio bi to veoma atraktivan pogodak.

5′ Mladost preti

Nije se ništa epohalno desilo, ali je Mladost stavila do znanja da se neće braniti. Probao je da pripreti prvo Lazar Jovanpovi, onda je sviran faul Odite nad Ostojićem kada je sprečena kontra.

1′ Počela je utakmica…

I to uz minut ćutanja. Zoltan Sabo nas je napustio, što je veliki udarac za srpski fudbal, ali i Partizan, za koji je Sabo igrao.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar