Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana savladali su Mačvu u Šapcu rezultatom 2:1 u meču 32. kola Superlige Srbije.

Kao veliki favoriti crno-beli su ušli u utakmicu, ali je Mačva zadala „prvi udarac“. Pripretili su preko Đokovića nakon dva minuta igre, ali je njegov volej, iako iskosa, završio tik pored stative gola Vladimira Stojkovića.

To kao da je bila najava onoga što će se dogoditi samo nekoliko sekundi kasnije, pošto su domaći osvojili loptu na sredini terena, Pajović je centrirao, Knežević na fantastičan način sam sebi dao for, a potom pogodio mrežu Partizanovog gola.

PROČITAJTE JOŠ...

Usledila je potom serija Partizanovih prilika. Prvo je Marković probao nakon kornera, ali je Gordić zaustavio njegov, potom i Štulićev šut u više navrata, zatim je uhvatio „živu“ loptu nakon šuta Asana, da bi u 20. i 21. minutu golman Mačve zaustavio nekoliko pokušaja Štulića, Asana i Natha.

U 22. minutu Adamović je pokušao da lobuje Stojkovića sa oko 25 metara, ali je njegov šut završio malo preko gola, dok je u 27. minutu Knežević propustio šansu da donese dva gola viška svojoj ekipi.

Prvo je njegov šut Stojković uspeo da odbrani, potom je pokušaj glavom završio direktno u telu golmana Partizana, dok je Knežević nespretnom reakcijom propustio da loptu ugura u mrežu, pa su defanzivci crno-belih uspeli da se odbrane.

Tri minuta kasnije Štulić je mogao da donese izjednačenje, izašao je sam ispred Gordića, koji je po deveti put na meču zaustavio pokušaj igrača u crno-belom.

Ipak, nije odbrana Mačve izdržala, u 42. minutu je Miljković krenuo u prodor, lopta je nakon odbitka stigla do Asana na drugoj stativi koji je bio sam i lako zatresao mrežu.

Gde je stao u prvom, nastavio je Gordić u drugom odbranivši šut Stevanovića iz slobodnog udarca, potom je Markoviću lopta pobegla pre nego što je uspeo da uputi šut, ali je u 56. minutu ipak rezultat promenjen na 2:1.

Natho je „kreirao“ gol pošto je prelepom asistencijom kroz čitav kazneni prostoru poslio Markovića, on sjajnim driblingom uspeo da pređe Gordića, a potom spoljnim delom kopačke pošalje loptu u mrežu, 2:1.

Do kraja meča Partizan je imao još tri odlične prilike. Prvo je Holender u 62. minutu uputio odličan udarac po zemlji, ali je Gordić bio dobro postavljen i ukrotio njegov pokušaj, potom je Suma izašao sam ispred golmana Mačve, ali je šutirao pored gola, da bi Stevanović 15 minuta pre kraja nakon lepog driblinga veoma loše šutirao, pa je izazvao burnu reakciju šefa struke crno-belih Aleksandra Stanojevića.

Ipak, Mačva nije uspela da ugrozi Stojkovića, pa je Partizan napravio odličnu uvertiru pred meč polufinala Kupa Srbije protiv Vojvodine koji je na programu u sredu, 21. aprila u Novom Sadu.

Partizan je tako prišao Crvenoj zvezdi na devet bodova i bar malo učinio šampionsku trku zanimljivijom, mada crveno-beli imaju utakmicu manje, dok Mačva ostaje na samo 21 osvojenom bodu od početka sezone, sa 15 bodova minusa u odnosu na Novi Pazar.

Superliga Srbije, 32. kolo

Mačva – Partizan 1:2  (1:1)

Stadion: Gradski u Šapcu; Poseta: Bez publike; Sudije: P. Tomić, N. Petrović, S. Pavlović

Strelci: Knežević u 3. minutu za Mačvu, Asano u 43. i Marković u 56. za Partizan

Mačva: Gordić – Pejović (od 66. Jovanović), M. Mijailović, Đoković (od 76. N. Panić), Subotić – O. Mijailović (od 66. Tripković), Knežević – Sladojević, Adamović, Ćirković – Trimanović (od 83. V. Panić)

Partizan: Stojković – Miljković, Vujačić, Ostojić, Urošević – Zdjelar – Pavlović (od 71. Jojić), Asano (od 46. Stevanović), Natho (od 61. Suma), L. Marković (od 61. Jović) – Štulić (od 46. Holender)

Standings provided by SofaScore LiveScore


Superliga Srbije, 32. kolo

Petak

OFK Bačka – Vojvodina 1:2 (0:2)

(Zličić 61 – Gemović 6, 28)

18.05 Mačva – Partizan

Subota

19.00 Crvena zvezda – Radnik

Nedelja

13.00 Metalac – Inđija

13.00 Novi Pazar – Čukarički

13.00 Zlatibor – Rad

19.00 Proleter – Mladost Lučani

19.00 Radnički Niš – Javor Ivanjica

19.00 Spartak Subotica – Napredak Kruševac

19.00 TSC Bačka Topola – Voždovac

90+3′ Kraj meča

Pobeda Partizana 2:1.

90′ Počela je sudijska nadoknada

Meč je produžen za tri minuta.

88′ Žuti karton za Panića

Nemanja Panić je grubo startovao nad Miljkovićem, zbog čega je dobio žuti karton.

Ovako je Partizan stigao do preokreta

83′ Poslednja izmena u Mačvi

Vanja Panić je dobio priliku uzmesto Trimanovića.

77′ Dvostruka izmena u Mačvi

Đokovića je zamenio Panić, dok je umesto Sladojevića na terenu Obrovac.

76′ Stevanović izblokiran, ostalo je 2:1

Mogao je Stevanović da donese treći pogodak svom timu, ali je njegov šut završio pored gola, što je izazvalo burnu reakciju Stanojevića koji je tražio da njegov mladi fudbaler uputi povratni pas umesto šuta.

75′ Nema uzbuđenja 

Od drugog pogotka crno-belih tek povremeno neka ekipa bude u prilici da pripreti, a u 75. minutu Jović je bio u duelu sa jednim od defanzivaca Mačve, pao je, ali nije bilo elemenata za najstrožu kaznu.

71′ U igri i Miloš Jojić

Još jednu izmenu izvršio je Stanojević, pa se na terenu od 71. minuta našao Jojić umesto Lazara Pavlovića.

70′ Suma propustio da reši meč

Iznenada se našao Suma ispred Miloša Gordića, mogao je da pita čuvara mreže gde da šutira, ali je poslao loptu pored gola, pa je ostalo 2:1.

69′ Meč karijere Miloša Gordića 

Tokom čitavog toka meča Gordić je branio fantastično i bio jedan od najzaslužnijih za to što je Mačva primila samo dva gola, a dobrim delom susreta imala i prednost.

66′ Izmene u Mačvi

Na terenu su Tripković umesto Ognjena Mijailovića, kao i Jovanović umesto Pejovića.

63′ Gordić ponovo sjajan

Probao je Holender, ali je Gordić bio fantastično postavljen, pa je ostalo 2:1 za crno-bele.

61′ Dvostruka izmena u Partizanu

Na terenu su Nemanja Jović i Sejduba Suma umesto Lazara Markovića i Bibrasa Natha.

56′ Marković donosi preokret, 2:1 za crno-bele

Lepu akciju odigrali su gosti, Natho je uputio zaista prelep pas ka Markoviću koji je bio sam na drugoj stativi. Iskoristio je bivši fudbaler Liverpula prostor, predriblao Gordića i spoljnim delom stopala poslao loptu u mrežu.

54′ Još jedna prilika za Partizan

Mogao je Lazar Pavlović da ozbiljno ugrozi Gordića, ali je umesto šuta nakon akcije koju je započeo Holender a nastavio Natho pasom pokušao da uposli Miljkovića, pri čemu je dao prejak pas na premalom prostoru, pa je ostalo 1:1.

Foto: Starsport

48′ Nastavlja Gordić da briljira

Nakon faula nad Stevanovićem mladi fudbaler Partizana je namestio loptu, izveo slobodan udarac, ali je njegov šut sjajno zaustavio Gordić i poslao ga u korner nakon kog je Holender probao glavom, ali nije bio precizan.

Počelo je drugo poluvreme

Dve izmene napravio je Aleksandar Stanojević, pa su u igri Filip Stevanović umesto Asana, odnosno Holender umesto Štulića.

43′ Partizan ipak stigao do izjednačenja

Probio je Miljković odbranu Mačve, uspeli su defanzivci ovog kluba da zakače loptu tek toliko da ona stigne do Asana koji je sa pet metara plasirao pored nemoćnog Gordića.

31′ Ponovo maestralni Gordić čuva Mačvu

Dupli pas izbacio je Štulića samog ispred Gordića, mogao je da pita gde da šutira, odlučio je da proba da plasira loptu pored golmana Crvene zvezde na pozajmici u Šapcu, ali je Gordić ponovo bio fantastičan i zaustavio njegov šut.

29′ Knežević mogao da se proslavi, Stojković sačuvao Partizan

Jednostavnu kontru odigrali su domaći, bio je Knežević u odličnoj prilici, ali je Knežević na veoma loš način završio akciju, pogodio Stojkovića, nakon čega nije uspeo da iz popravnog zahvati loptu i ubaci je u mrežu.

22′ Nova fantastična šansa za crno-bele

Ponovo je pukla odbrana gostiju, i ponovo je imao Štulić zicer, ali je još jednom savršenom intervencijom Gordić sačuvao vođstvo domaćina. Sa druge strane je Adamović mogao da savlada Stojkovića, ali je njegov lob otišao preko gola.

16′ Nova izgledna pozicija za Partizan

Faulirao je Sladojević Asana, Natho centrirao, ali je upravo Sladojević izbacio loptu. Ubrzo potom Lazaru Markoviću je ona pobegla u aut pri pokušaju driblinga.

13′ Ređaju se šanse pred golom domaćina

Tamo gde je stao protiv Radničkog iz NIša Partizan nastavlja i u Šapcu. Ređali su crno-beli protiv Nišlija prilike ali su postigli samo dva gola, dok su protiv Mačve imali najmanje tri više nego izgledne situacije, ali gola nije bilo.

Foto: Starsport

8′ Mačvani uspeli da se odbrane

Nakon gužve u kaznenom prostoru Mačve pokušalo je nekoliko igrača Partizana ali su defanzivci domaćeg predvođeni golmanom Gordićem uspeli da spreče da lopta završi u golu. Nakon što su izbacili loptu iz kaznenog prostora usledio je novi napad gostiju, Natho je izblokiran, lopta je stigla do Štulića koji se izborio za prostor, šutirao, ali je Gordić ponovo bio sjajan.

3′ Fantastičan početak Mačve, domaći vode 1:0!

Prvo je Đoković, nekadašnji omladinac crno-belih, pripretio, tačnije uputio oštar centaršut koji je malo nedostajalo da zavriši u goli Stojkovića u drugom minutu. Samo nekoliko sekundi kasnije domaći su došli do lopte, nakon jednog centaršuta lopta je stigla do Branislava Kneževića koji se odlično snašao, dao sebi for i plasirao loptu pored golmana Partizana.

Dobro došli na prenos meča 32. kola Superlige Srbije između Mačve i Partizana na portalu Nova.rs!

Prvi napad ima ekipa Partizana.

17:51 Mačvine rezerve

Šapčani imaju na raspolaganju Nikolu Perića kao golmana, Marka Nikolića, Stefana Tripkovića, Ivana Obrovca, Vanju Panića, Nemanju Panića, Omara Kočara, Vladimira Jovanovića i Ognjena Ristanovića.

17:47 Jaka imena na Partizanovoj klupi

Među igračima koji će svoju šansu čekati sa klupe nalaze se Filip Holender, Maki Banjak, Aleksandar Šćekić, Sejduba Suma, Ivan Obradović, Miloš Jojić, Nemanja Jović, Milan Smiljanić, Filip Stevanović, Marko Živković i rezervni golman Aleksandar Popović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar