Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Partizana večeras od 19 časova gostuju moldavskom Sfintulu u meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Biti il' ne biti za crno-bele koji nemaju pravo na kiks ukoliko žele da ostanu u trci za plasman u Ligu Evrope.

Preuzeo je Aleksandar Stanojević crno-bele pred meč sa Radom i ekspresno je upisao prvu „trojku“, što se i očekivalo.

Sada je rival trećeplasirani tim moldavskog prvenstva i jasno je da je kvalitet apsolutno na strani srpskog vicešampiona. Ipak, sve to Sadik, Suma i ekipa će morati da demonstriraju na terenu protiv Sfintula.

PROČITAJTE JOŠ

Osim povređenog Makija Banjka kojeg muči primicač i očekuje se da oko mesec dana odsustvuje s terena, trener Stanojević može da računa na sve igrače.

Očekuje se da mesto među stativama pripadne iskusnom Vladimiru Stojkoviću, dok će kraj desne aut-linije biti povratnik u Humsku i Stanojevićev miljenik Miljković.

Štoperski tandem trebalo bi po običaju da čine Ostoijć i Vitas, a na levom boku Urošević.

Pročitajte još: Koronom zaraženo 9 fudbalera FCSB, velika šansa za TSC

„Spremili smo utakmicu, gledali šta nas čeka. Jedna je utakmica, svesni smo toga, kao favoriti ulazimo u meč. Gledao sam njihovu prvu utakmicu protiv Šahtjora iz Soligorska, Sfintul Georgi (sveti Đorđe) je „prljava“ ekipa, očekuje nas fajterska utakmica“, poručio je desni bek Miljković.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Crno-beli bi na stadion u Kišinjevu trebalo da istrče u formaciji 4-2-3-1, pa će ispred gore pomenute defanzive, dva zadnja vezna biti Zdjelar i Natho, a ispred njih Asano, povratnik u startnu postavu Suma, Stevanović i kao najistureniji Umar Sadik.

Lazar Marković bio je prehlađen, ali se našao na spisku putnika za Moldaviju, dok trener Stanojević u svom stilu poručuje da jedva čeka da se zakotrlja lopta od 19 časova.

„Svi smo spremni i jedva čekamo da počne utakmica, koja će biti specifična jer se igra samo jedan meč. Vreme ovde je slično kao i u Srbiji i ne vidim razlog da ne odigramo dobro, koncentrisani smo maksimalno. Što se tiče rivala, dobro su postavljeni, imaju izuzetan kontranapad i tranziciju i mislim da je to segment u kom mogu da nam naprave problem. Nećemo da se nameštamo prema protivniku, želimo da igramo ofanzivnije i da ostvarimo cilj, a to je prolaz u narednu fazu takmičenja“, poručio je Aleksandar Stanojević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar