Foto: Starsport

Fudbaleri Dinama iz Kijeva ne prestaju sa govorom mržnje upućenim Partizanu, ovoga puta nakon utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona (6:2).

Partizan se izblamirao u Poljskoj, a pored skandaloznog izdanja crno-belih, utakmicu su obeležile i kontroverzne izjave Ukrajinaca.

U taboru Dinama tvrde kako Partizan i Srbija podržavaju rat Ukrajine i Rusije.

Pročitajte još

„Emocije su velike, znali smo protiv koga igramo i da je pobeda neophodna. Naš cilj je bio da im damo što više golova pred revanš. Mogli smo da izbegnemo dva primljena gola. Dali su nam gol iz penala, nije bilo prijatno, ali sam znao da možemo da se vratimo i da preokrenemo. Na kraju smo mogli da im damo još neki gol. „Sve ste rekli, odigrali smo odličan meč, posebno pošto je bio prvi. Verovatno je iz ugla intenziteta ovo bio najvažniji meč u mojoj karijeri. Protiv ovog protivnika. Hteo sam da dam što više golova i da obezbedim pobedu za svakog Ukrajinca“, rekao je Volodimir Bražko.

Njegov saigrač, Vladislav Kabijev, dao je još kontroverzniju izjavu.

„Spremili smo se dobro, znali smo da igramo protiv tima čija zemlja podržava rat u Ukrajini. Svi su mogli da vide kako smo odlučni izašli na teren, čak i kad smo dali tri-četiri gola nismo stali. Imali smo motiv više zato što su oni iz Srbije. Mogu za sebe da kažem da sam teren izašao besan. Bilo bi bolje da nismo primili golove, ali to pokazuje da imamo prostor za napredak. Čeka nas meč u Beogradu, hteo bih sada da kažem još mnogo toga, ali neću. Tek ću pričati posle revanša“.

I trener Dinama, Oleksandr Šovkovski, je isporzivao Partizan. Šta je rekao možete pogledati ovde.

Revanš Partizana i Dinama u Humskoj u drugom kolu kvalifikacija je u sredu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare