Foto:EPA-EFE/L'OSSERVATORE ROMANO

Poglavar rimokatoličke crkve Papa Franja rekao je da je cenio dar koji je posedovao njegov preminuli zemljak Dijego Armando Maradona, ali neke njegove sklonosti nije podržavao.

Maradona, koji je preminuo 25. novembra u 61. godini, dugo se borio sa raznim zdravstvenim problemima zbog nezdravog stila života.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom karijere je ostalo upamćeno i da je zloupotrebljavao narkotike i upravo to je ono što Franja zamera nespornoj fudbalkoj veličini.

„Na terenu je on bio pesnik, veliki šampion koji je podario radost milionima ljudi. I u Argentini i u Napulju. Ipak, on je bio veoma krhka osoba. Doping u sportu nije samo varanje, već i prečica koja uništava dostojanstvo. Čist i častan poraz bolji je od prljave pobede. To mislim za čitav svet, ne samo za svet sporta“, rekao je Papa Franja, a prenela Gazeta delo Sport.

Papa dodaje da je i sam bio fudbaler pre nego se posvetio crkvi i napomenuo da ga je baš fudbal učio odgovornosti.

„Dok sam u mladosti igrao fudbal, bio sam golman i to je bila velika škola za mene jer me je to učilo odgovornosti i opasnostima koje mogu da dođu sa svih strana. Fudbal je bio velika radost, sve što nam je bilo potrebno bila je lopta napravljena od nekih krpa“, naglasio je katolički poglavar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar