Foto: Printscreen/Instagram: partizannet

Navijači crno-belih su prošli kroz pravi pakao.

Grupi od dvanaest navijača Partizana, među kojima su i četiri devojke, zabranjen je ulazak u Moldaviju u koju su se uputili da bi pratili meč Partizana i Šerifa u eliminacionoj fazi Lige konferencija.

Meč je na programu u četvrtak od 21 čas, a ova grupa crno-beli uputila se nekoliko dana pre važnog evropskog meča da bi obišli Kišinjev.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, kada su sleteli u prestonicu Moldavije počeli su problemi. Kako su prišli pasoškoj kontroli jednog po jednog srpskog državljanina policija je odvojila u stranu i od njih su zahtevali da tu sačekaju. Nakon sat vremena čekanja objašnjeno im je da ne mogu da uđu u zemlju zbog trenutne situacije u državi i zato što su Srbi, koji su trenutno izgleda nepoželjni u Moldaviji, kao i da će istu morati da napuste.

Cele noći su pokušavali da reše situaciju, a usledio je najgori mogući epolig, pošto je deo deportovanih navijača morao prvim jutarnjim letom napusti Moldaviju. Njih devetoro je kupilo karte o sopstvenom trošku po paprenim cenama i uputili su se ka Pragu.

Ipak, Mira Radosavljević i još dve devojke su ostale u Moldaviji, jer im je tako bilo lakše, te su kupile kartu za let za Bukurešt.

Ponovo su tu nastali problemi, jer je vazdušna linija iznad Moldavije zatvorena baš u tom trenutku kada je devojke trebalo da polete i zbog toga su morale ponovo da promene plan.

Brat Mire, Ognjen Radosavljević je za Nova.rs otkrio koji je njihov novi plan za povratak, ali i koliko im je teško bilo u tim momentima.

„One su uzele let za Bukurešt, onda je zatvoren vazdušni prostor u jednom trenutku i svi letovi su otkazani. Međutim, javila mi je da će uskoro biti ponovo otvoren vazdušni prostor, što se u međuvremenu i dogodilo. Njihov prethodni let je između ostalog otkazan, ni to, kao ni sve ostalo niko neće refundirati, ali bar će imati priliku da uhvate neki sledeći let. Trenutno gledaju let za Varšavu, kojim bi leteli popodne danas, pa će se odatle snaći za Beograd“, rekao je Ognjen za Nova.rs.

Objasnio je kako je preostali deo grupe navijača uspeo da napustio Moldaviju.

„Njih devetoro je otišlo jutros u Prag i odande će se vratiti za Beograd. Sestra i njene dve drugarice su ostale čekajući ovaj let za Bukurešt, jer im je tako bilo lakše. Momci imaju auto u Beču, pa će tako da se vrate.“

Ognjen dodaje da je bilo neprijatnosti, najviše kada je zatvoren vazdušni prostor iznad Moldavije.

„Sve je bio, manje više, okej dok nije zatvoren taj vazdušni prostor. Tada je malo nastala panika, da li je to zbog magle, ili zbog nečega drugog. Pitanje je bilo koliko će to potrajati, da li će ne daj Bože biti trajno zatvorene, ali dobra stvar je ta što su sve vreme na vezi sa ambasadom. U Bukureštu je predstavništvo, kako sam je razumeo, i rečeno im je da ne brinu i da će ih svakako izbaviti. Preko nekog leta ili će poslati neko vozilo po njih, rade na tome i da će to biti rešeno. Rekli su im da nema potrebe da brinu.“

Imali su i policajci na aerodromu užasne komentare prema devojkama i ostalim navijačima, ali oni na to nisu reagovali i ostali su smireni gotovo celu noć.

„Bilo je tih različitih komentara, što su i napisale. ‘Šta ćete vi ovde, šta ako Putin baci bombu‘. Takve komentare su dobijale od strane njihove policije. Ona je bila sad u Nici, Kelnu i stvarno nikada nismo imali neke neprijatnosti. Odmah su kupile kartu čim su objavljene za meč, jako nepotrebna situacija“, završio je Ognjen za Nova.rs.

Prema poslednjim informacijama našeg portala, devojke su platile karte za let u Varšavu u 18.15, te da će preko Poljske napraviti dalji plan za povratak u Beograd.

BONUS VIDEO Kobno Izletanje Stojkovića i poraz njegove Al Feihe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare