Omri Glazer nosiće broj 18 na dresu; Foto: FK Crvena zvezda

Izraelski čuvar mreže Omri Glazer predstavljen je kao novi golman Crvene zvezde

Zvezda se od četvrtka nalazi na Zlatiboru, gde uz novog trenera Baraka Bahara počinje pripreme za novu sezonu u kojoj će igrati grupnu fazu Lige šampiona i boriće se za sedmu uzastopnu titulu u Superligi.

Glazer, nekadašnji igrač Hapoen Ranane, Makabi Haife, Nes Ziona i Hapoel Ber Ševe, sada je u Zvezdi dobio ugovor na tri godine i kaže da nije razmatrao nijednu drugu opciju koja mu se nudila ovog leta.

„Vreme je da pokažem sebe na terenu svojim radom, a ne pričom, velika je prilika što sam ovde. Svi su me dočekali toplom dobrodošlicom i moram da se istaknem na terenu“, rekao je Glazer na predstavljanju.

PROČITAJTE JOŠ

Sebe opisuje kao čoveka koji uvek daje maksimum, što je u nekoliko navrata ponovio i prilikom predstavljanja.

„Hvala, uvek dajem sve od sebe, koristim svaku priliku i imam poštovanje za ovaj klub sa velikom istorijom, hteo bih da stvorimo mnogo uspomena, drago mi je što ćemo da igramo Ligu šampiona i nadam se da ćemo ispisati nove stranice istorije“, kazao je Glazer.

U Zvezdi će zameniti Milana Borjana, koji je šest godina bio startni golman Zvezde. Borjan je otišao na pozajmicu u Slovan iz Bratislave, a Glazer će sada morati da popuni velike cipele. Ipak, kaže da mu to nije namera.

„Uradiću sve što mogu da bi tako bilo, već sam rekao da se trudim maksimalno i na terenu i van njega, ovo je misija, da budem najbolji golman u Srbiji“, naglasio je čuvar mreže kog je novi trener Barak Bahar, tražio da dovede.

„Mislim da je Milan legenda kluba i da je uradio mnogo toga za ovaj klub i srpski fudbal a za svoj nacionalni tim takođe, pratio sam ga na Mundijalu u Kataru. Ne znam ga, ali sam čuo mnogo stvari. Milan je Milan, ja sam Omri, hoću da pokažem sebe i svoje karakteristike. Ne želim da idem njegovim cipelama, nego da donesem nove i da samim tim donesem i svoj kvalitet“, naveo je Glazer.

On je pre dve godine otišao u Ber Ševu, dok je Bahar još dve godine ostao u Haifi na klupi Makabija. To ga nije sprečilo da prati igre Glazera koji je dvaput bio najbolji golman Izraela.

„Isprva sam bio iznenađen jer nisam bio uz Baraka dve godine, ali je znao moj kvalitet iz izraelske lige i u jednom trenutku je rekao da je to opcija. Kad mi je rekao da postoji opcija, odmah sam rekao da, nije bilo razmatranja drugih opcija, pa sam srećan što sam ovde“, prepričava čuvar mreže crveno-belih.

Njegov broj je do sada bio 55, a sad je bio prinuđen da ga promeni zbog toga što ga u Zvezdi nosi Slavoljub Srnić.

„Broj 55 je zauzet, još uvek ne znam imena svih, ali naučiću. Bio sam 55 tokom cele karijere, a 18 je srećan broj u Izraelu i nadam se da će i meni doneti mnogo uspeha“.

Pre dolaska u Beograd raspitivao se o našem glavnom gradu i Srbiji i kod Bibarsa Natha, veziste Partizana.

„Prvo sam pričao Idanom Veredom sa koji je igrao u Zvezdi pre osam godina i dobar mi je prijatelj. On mi je pričao o klubu biranim rečima i o dobrim uspomenama, sa Nathom sam u dobrim odnosima, veliki je klub, grad i rekao mi je o rivalstvu sa Partizanom. Pričao sam sa svima koji znaju ponešto i dobro sam se informisao pre nego što sam stigao“, kazao je Glazer.

Priča i da je ubeđen u ono što može da postigne sa novim klubom.

„Imao sam pregovore sa drugim klubovima u Evropi, ali kad sam dobio poziv Zvezde, nisam gledao druge ponude, pre svega zbog velikih stvari koje možemo da postignemo i zbog navijača ali i istorije kluba“.

Omri Glazer i Mitar Mrkela; Foto: FK Crvena zvezda

Podsetio se i utakmice Zvezde sa Makabi Haifom u dvomeču plej-ofa za Ligu šampiona prošle godine, koji je Makabi uspeo da reši u svoju korist i ode u elitu baš predvođen Baharom.

„Jesam, gledao sam i video sam utakmice, nemam o tome šta mnogo da kažem, nije bilo sreće za Zvezdu. Velika pobeda za Haifu svakako. Ovog puta smo u grupnoj fazi Lige šampiona i nadamo se tamo velikim stvarima, hoćemo da pokažemo koliko smo kvalitetni i jaki. Što se tiče Borjana, znao sam da nosi 82 u Zvezdi, ali je svakako dobar broj ako ga nosi u dresu Kanade, pa se nadam da će i meni doneti sreću. Strašan golman, legenda i drago mi je što nosim broj koji je i njemu dobar“, kaže Glazer.

Za sada nije gledao finale u Bariju, ali je obećao da će mu to biti nezaobilazno štivo u danima i nedeljama koje dolaze.

„Nisam gledao, ali obećavam da hoću. Čuo sam priče i video trofeje u muzeju. Čuo sam i od igrača Makabi Haife da su tu u tunelu Marakane čuli najglasnije nešto u životu i zato jedva čekam da se nađem pred punim stadionom“, zaključio je Omri Glazer.

BONUS VIDEO Koreografija „delija“ protiv Čukaričkog i ukradene zastave Rome