Foto: Starsport

Gde će i da li će uopšte Crvena zvezda igrati za plasman u Ligu Evrope biće konačno poznato ovog utorka.

Čekali su na „Marakani“ vesti iz UEFA kao na „iglama“, ali je umesto odluke u ponedeljak – sve prolongirano.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda u četvrtak, 1. oktobra, voljom žreba treba da gostuje Araratu u plej-ofu za Ligu Evrope, a Jermenija je u nedelju proglasila ratno stanje i opštu mobilizaciju nakon eskalacije višegodišnjeg sukoba sa Azerbejdžanom.

Zato je glavno pitanje da li će utakmice za grupnu fazu uopšte biti i zato se čeka konačna odluka iz Niona.

Više opcija bilo je u igri, i da dođe do zamene domaćinstva, i da se igra na neutralnom terenu, i da se ne igra uopšte i da srpski prvak bez borbe prođe u Ligu Evrope, ali…

Jermeni, navodno, nisu ni pomišljali da meč bude u Beogradu, Zvezda je strpljivo čekala mig UEFA, a Zvezdan Terzić, generalni direktor crveno-belih, nije odbacio mogućnost gostovanja u Jerevanu, naprotiv.

„Ja sam za to da se utakmica igra u Jermeniji. Ne želim da nevolju jermenskog naroda koristimo za neku našu korist. Ako je već žreb odlučio da po treći put budemo gosti, neka tako i bude. Ako smo bolji, u šta ne sumnjam, Crvena zvezda mora pobediti gde god da igra. Idemo i pobedićemo”, rekao je Terzić.

Dakle, Zvezda je spremna da ide i u rat!

Ostaje i dalje pomalo nejasno kako bi ekspedicija Ararata napustila zemlju, ili Zvezda ušla u Jermeniju i pored svih garancija bezbednosti, ako je na snazi ratno stanje.

Jedno je sigurno, odlaganje meča nije moguće, jer je žreb za grupnu fazu Lige Evrope u petak i do tada moraju da budu poznati svi učesnici.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare