Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Brojni srpski fudbaleri letnji prelazni rok dočekuju slobodni u pronalasku nove sredine, a oštra konkurencija bila je dovoljna da se napravi tim od igrača koji su trenutno bez angažmana.

NEMANJA STEVANOVIĆ

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

PROČITAJTE JOŠ

Golman koji je u prethodnoj sezoni nosio dres Partizana nije produžio ugovor sa crno-belima i slobodan je u pronalasku nove sredine.

Čuvar mreže ostao je u senci Vladimira Stojkovića, pa je posle pozajmica Radu i Čukaričkom, treću sezonu u Humskoj proveo mahom na klupi što je i iniciralo rastanak.

Uprkos činjenici da saradnja nije produžena, Stevanović je nastavio da trenira sa izabranicima Sava Miloševića do pronalaska novog angažmana.

Učinak u sezoni 2019/20: 5 utakmica, 2 primljena gola.

BRANISLAV IVANOVIĆ

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Desni bek koji je prethodnie tri i po sezone nosio dres Zenita, 31. jula će postati slobodan igrač.

Jedan od najboljih srpskih defanzivaca u poslednjoj deceniji u Sankt Peterburgu je pokazao da i sa 36 godina može da pruži mnogo, pa ne čudi što se vesti iz Rusije o Banetovom statusu osluškuju svakodnevno.

Jedna od opcija za Ivanovića mogao bi da bude povratak u Srbiju, a tokom rethodnih prelaznih rokova dovođen je u vezu sa Crvenom zvezdom.

Učinak u sezoni 2019/20: 32 utakmice, 4 gola.

SRĐAN MIJAILOVIĆ

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Odlični defanzivac okončao je saradnju sa Krila Sovjetov i u potrazi je za novom sredinom.

Slobodini i Šehović, Đuričković, Pantić…

Osim navedenih fudbalera, među „besplatnim“ Srbima ovog leta su i Zlatan Šehović, Petar Đuričković, Aleksandar Pantić, kao i mnogi drugi igrači koji su ostavili trag u domaćem i inostranom fudbalu, ali se usled ograničenog broja mesta nisu našli na listi.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, posle epizoda u Kajzeriju i Krila Sovjetov otisnuće se u nove fudbalske izazove, a dobre igre u prethodnim klubovima i činjenica da je slobodan igrač bez dileme će mu doneti pregršt ponuda i interesovanja. Kao jedna od opcija spominjao se čak i povratak u Crvenu zvezdu, ali to je u ovom momentu najnerealniji epilog. 

Učinak u sezoni 2019/20: 16 utakmica, 1 gol.

ARANĐEL STOJKOVIĆ

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Defanzivac koji je imao značajnu ulogu na putu Vojvodine na putu do Kupa Srbije i trećeg mesta u superligaškom društvu nije produžio saradnju sa novosadskim klubom.

Bek koji je potvrdio da stasava u pouzdanog defanzivca, posle odlične sezone će sigurno imati pregršt opcija, a zimus je, između ostalog, dovođen u vezu sa Partizanom.

Učinak u sezoni 2019/20: 32 utakmice, 3 gola, 4 asistencije.

MARKO JEVTOVIĆ

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Bivši fudbaler Partizana, još tri nedelje je ugovorom vezan za tursku Konju, a potom će moći da se da u potragu za novim angažmanom.

Sjajni vezni fudbaler u redovima crno-belih, pokazao je pun potencijal, a sa vrlo dobrim igrama nastavio je i u Turskoj. Ipak, problemi u kojima se Konja trenutno nalazi uticali su da saradnja ne bude nastavljena.

Učinak u sezoni 2019/20: 20 utakmica, 3 gola.

MIRALEM SULEJMANI

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Posle tri sezone u kojima je Sulejmani bio lider Jang bojsa, usledila je nešto skromnija 2018/19, a onda i aktuelna takmičarska godina u kojoj je vezni fudbaler imao krajnje sporednu ulogu.

Činjenica da je Sulejmani izgubio mesto u projekcijama švajcarskog kluba bila je pobod za rastanak pa će nekadašnji reprezentativac Srbije u avgustu krenuti u potragu za novim klubom.

Učinak u sezoni 2019/20: 9 utakmica, 1 gol, 4 asistencije.

DEJAN ZUKIĆ

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Jedan od najvećih bisera Vojvodine nije produžio ugovor sa novosadskim klubom pa će gotovo izvesno napustiti stadion „Karađorđe“ ovog leta.

Mladi vezni fudbaler je već dugo želja Crvene zvezde, ali je u međuvremenu privukao pažnju inostranih klubova, pa se za njegov paraf već bore Arsenal, Totenhem i Olimpijakos.

Učinak u sezoni 2019/20: 31 utakmica, 6 golova.

MILOŠ NINKOVIĆ

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ugovor fenomenalnog fudbalskog arhitekte i Sidneja okončan je početkom jula pa je Ninković posle pet godina ponovo u potrazi za klubom.

Iskusni kreativac demonstrirao je u Australiji da i sa 35 godina ima šta da kaže na travnatom tepihu, pa nema sumnje da će biti interesantan brojnim klubovima koji bi mogli da ga ovog leta angažuju bez obeštećenja.

Učinak u sezoni 2019/20: 18 utakmica, 5 golova, 2 asistencije.

ALEKSANDAR KATAI

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Posle incidenta u režiji njehgove supruge, Katai je sporazumno raskinuo saradnju sa Čikagom pa je letnju pijacu dočekao kao slobodan igrač.

Izvanredni ofanzivac rasplamsao je maštu navijača Crvene zvezde, ali je pitanje da li će crveno-beli moći da isprate bogate ponude sa istoka, odnosno iz Kine i Arabije.

Učinak u sezoni 2019/20: 2 utakmice.

ĐORĐE DESPOTOVIĆ

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Napadač ponikao u Crvenoj zvezdi završio je epizodu u Orenburgu, a vrlo dobrom sezonom koju je ukrasio sa osam pogodaka postao je zanimljiva roba na letnjoj pijaci.

„Besplatni“ Despotović imaće bez dileme više ponuda na stolu, a ruski mediji ističu da je jedan od kandidata CSKA.

Učinak u sezoni 2019/20: 22 utakmice, 9 golova, 1 asistencija.

MARKO ŠĆEPOVIĆ

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Napadač stasao u Humskoj posle tri vrlo dobre godine u Fehervaru imao je vrlo turbulentnu godinu, a nakon epizode u Turskoj slobodan je u pronalasku nove sredine.

Šćepović je u Mađarskoj odličnim igrama skrenuo pažnju, a nagoveštaj još jedne dobre godine predstavljala su i četiri gola za Rize, međutim situacija se od januara okrenula za 180 stepeni pa će Šćepović promeniti sredinu ovog leta.

Učinak u sezoni 2019/20: 18 utakmica, 4 gola.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar