Vilijams Aleksander Tapon Foto: Printscreen/Vivo

Šta se ovde sve događalo?

Argentinski fudbaler Vilijams Tapon izvršio je samoubistvo i to nakon što je nokautirao sudiju na jednoj utakmici, a sada se oglasila i njegova porodica.

Članovi porodice nesrećnog fudbalera su u javnosti izneli optužbe na račun pretučenog sudije, koji je navodno iznuđivao novac od Tapona.

PROČITAJTE JOŠ:

To je javnosti otkrila njegova sestra Marisol koja je prva izašla pred kamere i otkrila da se Vilijams ubio.

„Šta da kažem? Nemam reči. Hteo je javno da se izvini zbog toga što je uradio. Ali sudija ga je maltretirao tokom cele utakmice. Takođe, zvao ga je pre neki dan i tražio 300.000 pezosa (1.000 evra). Pošto nismo imali… Očigledno je odlučio da oduzme sebi život zbog onoga što se desilo“, rekla je Marisol.

Posle ovih izjava veoma je moguće da će biti pokrenuta nova istraga.

„Da, postoje video snimci. Postoje audio snimci. Postoje i pozivi. Niko to ne istražuje, jer je to privatni broj. Moj brat je pretrpeo veliki pritisak. Pristao je čak i da ide ispred TV kamera, da uputi javno izvinjenje, ali je potom stiglo dosta poruka kojima su ga optuživali za neke stvari“.

Vilijam je iza sebe ostavio četvoro dece i ženu, koja se oglasila.

„Izluđivali su ga i mučili. Pokušala sam da ga smirim, da bude više sa decom. Kada god bi izašao napolje, govorili su mu „vidi šta si uradio.“ Vilijam je voleo fudbal, nikad nije bio nasilan na meču. Fudbal je bio njegov život. Kada je video taj snimak, nije se prepoznao. Nije mogao da veruje šta je uradio. Kao da mu je prao mrak na oči. U audio snimku koji mi je poslao pre samoubistva, rekao mi je da brinem o našoj deci“, rekla je supruga preminulog fudbalera.


Ako nisi siguran kome da se obratiš za pomoć, a osećaš da ti je potrebna, za početak, imaj na umu da je tvoj lekar opšte prakse u mogućnosti da te uputi stručnjaku za mentalno zdravlje i konsultovanje s njim je prvi korak ka lečenju. Ipak, ukoliko iz nekog razloga ne možeš tim putem, u nastavku su navedena mesta i ljudi koji te mogu uputiti ili koji pružaju dijagnostičke i terapijske usluge za depresiju.

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva

Telefon: 011/7777000

PRVA POMOĆ

Psihocentrala

Crnogorska 2/16, Savski Venac, Beograd

Telefon: 064 2288885

Email: [email protected]

Centar Srce

Telefon: 0800-300-303

Email: [email protected].

Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević

Višegradska 26, Beograd

Centrala 011/3636400

Institut za mentalno zdravlje

Palmotićeva 37, Beograd; telefon: 011/3307 500

Paunova 2; telefon: 011/2666 166, 011/2664 555

BONUS VIDEO Svi golovi i asistencije Džuda Belingema u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar