Foto: Screenshot Twitter HLTCO

Boka Juniors bi uskoro mogla da dobije novi stadion koji će imati impresivan dizajn.

Horhe Reale, kandidat za predsednika kluba, predstavio je ovaj projekat i trenutno ima najveće šanse da pobedi na sledećim izborima.

Reala je od Buenos Ajresa zatražio dozvolu da izgradi stadion koji će biti udaljen 1,3 kilometara od sadašnje „Bombonjere“ i izdavanje dozvole ne bi trebalo da bude problem.

„Nova Bombonjera“ bi primala čak 112.000 navijača i postala bi drugi najveći stadion na svetu nakon Rungrada u u Severnoj Koreji koji prima čak 114.000 navijača.

PROČITAJTE JOŠ

Još uvek nije poznato koliko će ovaj projekat koštati, ali bi mogao da bude čak i najskuplji stadionu u istoriji. Izgledao bi kao da je izgrađen na vodi jer je plan da bude na ostrvcu u blizini sadašnje „Bombonjere“, a specifično je što će biti sa tri mosta gotovo direktno povezan sa starim stadionom.

Stadion će biti u žuto-plavim bojama Boke Juniorsa, a bio bi duplo veći od sadašnjeg koji prima 54.000 navijača. Ovaj stadion je izgrađen 1940. godine.

Sadašnji stadion ne može da poveća kapacitet jer se nalazi na uskom prostoru koji je okružen zgradama. Jedna tribina je toliko oštra, da izgleda kao zgrada, dok ostale tri predstavljaju klasične tribine.

Izgradnja stadiona zavisi od toga da li će Reale postati predsednik, a za protivkandidata ima Huana Romana Rikelmea. Argentinski mediji pišu da bi Reale trebalo da pobedi i da dobije poverenje 315.000 članova kluba.

BONUS VIDEO Lusail stadion u Kataru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar