Foto: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

Sve zanimljive detalje sa meča pročitajte u blogu Nova.rs

Foto: Nova.rs, Shutterstock

Košarkaši Partizana poraženi su od Reala u Madridu rezultatom 98:94 u petom meču četvrtfinalne serije u Evroligi. Real je tako izborio plasman na Fajnal-for i put u Kaunas, gde će u polufinalu igrati španski derbi protiv Barselone.

Ova serija bila je puna uzbuđenja i napetosti, kakva je bila i poslednja utakmica.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je bio na dobrom putu da postane prvi tim u istoriji koji je tri puta uspeo da pobedi u gostima u nekoj plej-of seriji u Evroligi, ali su Serhio Ljulj i Serhio Rodrigez pokvarili planove.

Imali su crno-beli prednost od 18 poena u trećoj deonici, ali je Real uspeo da preokrene i nakon drame u završnici slavi.

Gost je već u prvom poluvremenu došao do dvocifrenog plusa, Kevin Panter je pogađao trojke iz svih pozicija i činilo se da Real nema rešenje ni sa jedne strane terena. Međutim, sve se promenilo kada su se Ljulj i Rodrigez razigrali, a prednost crno-belih polako krenula da se topi. Na španski pogon prikačio se i Mario Hezonja, koji je ubacio jednu veoma važnu trojku.

Partizan je imao priliku u završnici, jer je Zek Ledej trojkom smanjio na 97:94, a Real je nakon tajm-auta izgubio loptu. Kevin Panter nije uspeo da pogodi za tri kada je bilo najbitnije, a Hezonja je bio samo polovičan sa penala. Nije Partizan našao dobru poziciju u poslednjem napadu, pa je Egzum promašio trojku iz driblinga, a skok uhvatio Adam Hanga, koji je izdriblao do isteka vremena.

Foto: MARCA / Sipa Press / Profimedia

Najbolji u redovima Reala bio je Džanan Musa sa 20 poena i šest skokova, dok je Rodrigez imao 19 poena i šest asistencija. Dvocifreni su bili još i Hezonja, Valter Tavares i Najdžel Vilijams-Gos.

Kod Partizana bolji od ostalih bio je Panter sa 28 poena, dok je Dante Egzum ubacio 16. Dvocifreni su bili još Matijas Lesor i Janis Papapetru, ali to nije bilo dovoljno.

Utakmicu su iz hale u Madridu pratili Vili i Huančo Ernangomez, fudbaler Reala Vinisijus Žunior, defanzivac Atletiko Madrida Stefan Savić…

Fajnal-for u Kaunasu igra se od 19. do 21. maja, a na njemu će učestvovati Olimpijakos i Monako, odnosno Barselona i Real Madrid.

PROČITAJTE JOŠ:

Na početku smo videli odmeravanje snaga i nešto više promašaja nego pogodaka u prvih šest minuta. Real se mučio nešto više, pa je Partizan uglavnom sa penala dolazio do lakih poena i poveo sa 19:16. Musa je iz prodora pravio prbleme crno-belima, Entoni Rendolf je imao lake poene na obruču, ali je Partizan vodio na kraju prve deonice sa 23:22.

Panter se razgoropadio u drugoj četvrtini, za manje od dva minuta je vezao sedam poena, a Partizan je pobegao na 32:25, što je naljutilo trenera Reala Ćusa Matea. Realova zona je dala rezultat u odbrani, prišli su Madriđani na 34:30, ali je Rudi onda napravio veliku grešku zbog koje je kažnjen trojkom Džejmsa Nanelija.

Valter Tavares je lupio atraktivnu rampu Urošu Trifunoviću, ali je početkom drugog perioda napravio treći faul, zbog koga se preselio na klupu. To je Partizan iskoristio, pa je više igrao na Lesora ispod koša, što je rezultiralo i nekim otvorenim šutevima i dvocifrenom prednošću.

Foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

Panter je do poluvremena došao do 16 poena, priključili su mu se sa trojkama Naneli i Ledej, a Real je uglavnom poentirao preko Muse i Gosa, dok je Hezonja tek pri kraju prvog poluvremena došao do poena. Dobila je klupa Reala i jednu tehničku, baš kao i trener Mateo, a Panter je penalima u poslednjoj sekundi druge četvrtine povećao prednost na 55:39.

Panter je u drugom poluvremenu nastavio gde je stao u prvom, a videli smo i seriju trojki na obe strane sredinom trećeg perioda – 54:67. Crno-beli su kontrolisali dešavanja na terenu, sve dok se Rodrigez nije probudio i počeo da pogađa, ali i razigrava. Musa je sa tri penala primakao Real na minus sedam na kraju treće četvrtine – 69:76.

Rodrigez je smanjio na minus pet, ali je Alen Smaialgić zakucao „kapuljaču“ pored Ljulja. Rodrigez je ubacio trojku za 74:78, ali je Panter uzvratio istom merom u poslendjoj sekundi napada. Rodrigez je lako došao do poena za 76:81. Hezonja i popularni Ćaćo su vezali još pet poena i doneli izjednačenje domaćinu.

Foto: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

Lesor je zakucao nakon otvaranja iz pika, ali je Rodrigez opet našao poene. Lesor je ostao kratak pored Tavaresa, a Ljulj je ubacio trojku za 86:83. Hezonja je izborio mrtvu loptu, a Ljulj je u kontri položio za plus pet. Panter je ubacio trojku od tablu, ali je Hezonja uzvratio, iako pozicija uopšte nije bila dobra – 91:86. Madar je bio polovičan sa penala, kao i Tavares. Nakon izgubljene lopte Papapetrua, Ljulj je ubacio novu trojku, a nakon toga se i Rodrigez prošetao do koša za 97:88. Nakon tajm-auta Željka Obradovića, crno-beli su napravili seriju 0:6, a Real je sam sebi zakomplikovao utakmicu. Ipak, Panter nije imao sreće da mu odlučujuća trojka ovogo puta upadne u koš, a Hezonjin penal je stavio tačku na i.


Real Madrid – Partizan 98:94 (22:23, 17:32, 30:21, 29:18)

Dvorana: Vizink centar, Madrid, Španija. Sudije: Rižik, Latiševs, Difala.

Real Madrid: Tavares 12, Hezonja 13, Musa 20, Rodrigez 19, Ljulj 8, Fernandez 0, Abalde 0, Kozer 3, Vilijams-Gos 10 Hanga 7, Rendolf 2, Ndiaje 4. Trener: Ćus Mateo.

Partizan: Ledej 9, Papapetru 10, Lesor 13, Anđušić 0, Egzum 16, Madar 5, Trifunović 0, Naneli 9, Smailagić 4, Panter 28, Koprivica 0, Vukčević 0. Trener: Željko Obradović.

Real Madrid - Partizan 98:94

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare