Nikola Maraš
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Štoper Almerije Nikola Maraš na Pirinejskom poluostrvu čeka nastavak sezone u Segundi, motivisan da sa saigračima u preostalom delu sezone izbori plasman u društvo Real Madrida, Barselone i ostalih španskih velikana.

Iako je Španija među najsnažnije pogođenim državama koronavirusom, okolnosti iz dana u dan ulivaju sve više optimizma, a kako trenutno izgleda život na Pirinejima za Nova.rs otkrio je Nikola Maraš.

PROČITAJTE JOŠ

„Konačno smo se pomerili sa mrtve tačke i počela su testiranja na koronavirus. Nakon što dobijemo rezultate, ukoliko sve bude kako treba, sledi početak rada u posebnim uslovima, prema smernicama državnog vrha i čelnika takmičenja“, počeo je priću srpski defanzivac za Nova.rs i obrazložio:

„Svakodnevno je sve manje zaraženih i preminulih. Oporavak dobro ide i generalno su svi optimisti. Nadamo se da će se sve uskoro stabilizovati. Kao i svi ljudi, verujemo da će sve biti brzo okončano i sa što manje žrtava“.

Maraš period izolacije provodi u društvu Bojana, druga iz Beograda.

„Najgori period je iza nas. Ljudi su veoma disciplinovani, osetan je strah. Ipak, sve funkcioniše kako treba, dozvoljen je odlazak do prodavnice, ali uz masku i rukavice“.

Na vezi sa roditeljima i sestrom

Štoper ponikao u Radu istakao je da je redovno na vezi sa najbližima iz Srbije.

„Provodimo sve dane isto, tako je bilo i za Uskrs, nisam ni imao osećaj da je praznik. Ostaje žal što nisam bio sa porodicom, ali se svakodnevno čujem sa sestrom i roditeljima, prenose mi kakva je situacija u Srbiji. Interesujem se zbog njih i vidim da je situacija sve bolja“.

Boravak u Španiji 24-godišnjem defanzivcu olakšava činjenica da dres Almerije nosi i sunarodnik Radosav Petrović.

„Raća mi je poput starjeg brata. Do perioda izolacije provodili smo mnogo vremena zajedno. Držimo se zajedno, u ovo teško vreme svakodnevno se čujemo. Sam provodi dane, nedavno mu se porodila žena u Srbiji i samo dva dana pre početka izolacije stigao je u Almeriju“.

Srpski dvojac delić je impresivnog mozaika, sačinjenog od Južnoamerikanaca, Balkanaca i španskih fudbalera.

„Klub je odličan, kao i ceo projekat. Možemo da napravimo velike stvari, ekipa ima dobru budućnost i siguran sam da će u narednim sezonama potvrditi ozbiljne namere. Šteta što nas je prekinula vanredna situacija i unela neizvesnost. Uveren sam da ćemo uspeti da izborimo plasman u La Ligu u nastavku takmičenja“.

Posebno važnu ulogu u Almeriji ima trener Guti, bivši španski reprezentativac koji Marašu i ostalim igračima prenosi dragoceno iskustvo iz igračkih dana.

„Ekipa je veoma mlada, odlična je atmosfera, imamo hemiju i odlično je sve uklopljeno. Trener je legendarni fudbaler Reala Guti koji zahteva totalni fudbal, igramo ultranapadački i veoma dopadljivo. Imamo kvalitet da se nadmećemo sa ekipama u Primeri, a ako obezbedimo promociju sigurno ćemo se i dodatno pojačati kako bismo bili konkurentni u eliti“.

Guti
Guti, Foto: EPA-EFE/Carlos Barba

Srpski defanzivac potom je otkrio lične ambicije, ne skrivajući nadu da će se trenutno trećeplasirani rim Segunde tokom leta plasirati u elitno špansko takmičenje.

„Zadovoljan sam igrama i potpuno sam fokusiran na to da do kraja sezone održim isti nivo. Imam sjajne saigrače koji mi pomažu da i ja izgledam još bolje. Cilj mi je d dođem do Primere i da u njoj ostvarim zapažen učinak, idem zaobilaznom putanjom, ali sam na pravom putu. Napredujem iz godine u godinu, znam koliko vredim i koliko napora ulažem i siguran sam da sam stasao za jednu od najjačih liga u svetu“, kazao je Maraš i dodao:

„Svestan sam da bih za koji mesec mogao da igram protiv najboljih igralča na svetu i to mi je samo podstrek. To su stvari zbog kojih se igra fudbal. Gorim od želje da se izmerim sa najboljima na svetu, i sad kad sam na korak od toga još više sam motivisan da se posvetim napretku“.

Jović stalno pod lupom

Štoper koj je prošao sve mlađe reprezentativne slekcije Srbije, dotakao se i sunarodnika koji trenutno na Pirinejima privlači najveću pažnju javnosti.

„Luka Jović mi je poznanik iz reprezentacije. Siguran sam da bolje zna od mene šta treba da radi. Stalno je pod lupom, doveden je u najveći klub na svetu i za veliki novac. Pritisak je veoma veliki, ali sve što treba je da sačeka svoju šansu i da je iskoristi“, rekao je Maraš.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar