Dušan Vlahović Foto:REUTERS/Jennifer Lorenzini

Šok za sve ljubitelje fudbala

Poznato je 30 kandidata za „Zlatnu loptu“ koju tradiocionalno dodeljuje „Frans fudbal“ najboljem igraču godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Među 30 najboljih u protekloj sezoni je i jedan Srbin, napadač Juventusa Dušan Vlahović. On je prošlu sezonu počeo u Fjorentini, a završio u Juventusu i ukupno je u Seijri A postigao 24 gola, te je bio drugi najbolji strelac.

Srpski golgeter je sredinom aprila postao drugi najmlađi igrač van prostora Italije, a da je postigao 50 golova u Seriji A. Ispred njega je samo Brazilac Alešandre Pato.

Zanimljivo je da se među 30 najboljih fudbalera nije našao Lionel Mesi, kome je to prvi put od 2005. godine da nije na spisku od 30 igrača.

Na spisku nema ni Brazilca Nejmara, dok je mesto pronašao Kristijano Ronaldo, iako nije briljirao u dresu Mančester junajteda. Portugalac jeste bio najbolji strelac kluba u sezoni, ali je ispao u osmini finala Lige šampiona, te je zbog šestog mesta u Premijer ligi izborio plasman u Ligu Evrope.

Pored Vlahovića, kandidati za Zlatnu loptu su: Virdžil van Dajk (Liverpul), Žoao Kanselo (Mančester siti), Kilijan Mbape (PSŽ), Erling Holan (Mančester siti), Sebastijan Ale (Dortmund), Luka Modrić (Real Madrid), Antonio Rudiger (Real Madrid), Kristijano Ronaldo (Mančester junajted), Kevin De Brujne (Mančester siti), Majk Manjan (Milan), Hari Kejn (Totenhem), Darvin Nunjez (Liverpul), Fil Foden (Mančester siti), Sadio Mane (Bajern), Rijad Marez (Mančester siti), Kazemiro (Real Madrid), Hjung-Min Son (Totenhem), Fabinjo (Liverpul), Karim Benzema (Real Madrid), Trent Aleksander-Arnold (Liverpul), Vinisijus (Real Madrid), Bernardo Silva (Mančester siti), Luis Dijaš (Liverpul), Robert Levandovski (Barselona), Tibo Kurtoa (Real Madrid), Rafael Leao (Milan), Kristofer Nkunku (Lajpcig), Mohamed Salah (Liverpul) i Džošua Kimih (Bajern).

Kao glavni favorit pominje se Benzema (44 gola u prvenstvu i Ligi šampiona), koji je bio najzaslužniji za to što je Real Madrid uspeo da podigne „ušati trofej“, ali i Mohamed Salah i Robert Levandovski.

Kada se pogleda istorijski, najviše „Zlatnih lopti“ ima Mesi (sedam), dok je Ronaldo na pet trofeja.

BONUS VIDEO Mesi osvaja Zlatnu loptu 2021. godine

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar