Vazura (levo) i Vučelić, Foto: Starsport

Partizan nije zaslužio ovakvu upravu

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, s više ljubavi i pažnje vodio bi Fudbalski klub Partizan nego što to sada čine njegov predsednik Milorad Vučelić i direktor Miloš Vazura.

PROČITAJTE JOŠ:

Čovek koji tvrdi da mu je kompliment što ga ne vole navijači „crno-belih“ sigurno bi se sažalio nad sudbinom posrnulog diva iz Humske i pokušao da mu pomogne.

Da ovo više nije samo šala shvatili su i najvatreniji navijači Partizana, koji su se i pre sramotne eliminacije od kiparskog AEK-a u kvalifikacijama za Ligu Evrope pojavili na tribinama u majicama s jasnom porukom „uprava, napolje“.

I oni vide da u avionu više nema pilota, te da su komande ostale u rukama raspojasanog stjuarda.

Kada je dolazio u Humsku, sadašnji predsednik Partizana Milorad Vučelić, poznat iz serijala Junaci doba zlog kao „dežurni istomišljenik“, obećao je „konsolidaciju, modernizaciju i oslonac na omladinsku školu“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Koliko je Partizan moderan i konsolidovan klub vidi se najbolje po rezultatima – crno-beli pet godina nisu osvojili titulu, a kada je omladinska škola u pitanju samo u pionirskom uzrastu dostupan im je šampionski pehar.

Vrednost omladinskog tima je 1,8 miliona evra, naspram Zvezdinih 350 hiljada, ali imate jednom pravo da pogađate ko je prvak u tom uzrastu. Lista strelaca bolje da se ne gleda, jer u prvih desetak imena nije bilo prošle sezone nijedno koje sportsku opremu duži u Humskoj.

Užasna poslovna politika, dugovanja igračima koja se kompenzuju tako što fudbaler mora da oprosti dug da bi dobio „čiste papire“ za odlazak, dovođenje besplatnih pojačanja od kojih neka i ne mogu da igraju nigde osim u Partizanu, formiranje uprave koja je po rečima bivšeg potpredsednika Vladimira Vuletića „najmračnija u istoriji i spremna da za jedan ćevap uradi sve“, šest smenjenih trenera i uludo pohabanih imena poput Sava Miloševića, Zorana Mirkovića, Miroslava Đukića, samo su deo genijalnih odluka dvojca bez kormilara i kontrole… O unižavanju Partizana, o besramnim napadima na klub koji su ostali bez odgovora, bolje da ne pišemo.

vazura
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Najzanimljivije od svega jeste to što svi snose odgovornost u Humskoj osim onih koji donose najvažnije odluke. Milorad Vučelić i Miloš Vazura se pitaju ko upravlja klubom, koji igrač dolazi ili odlazi, ko će biti trener, ali kad se plaća ceh, onda račun stiže na naplatu onom ko se najmanje najeo.

U godini kada je najvažnije „u novijoj istoriji“ biti šampion jer sledeće sezone prvak ide direktno u Ligu šampiona, Partizan igra najgore „u novijoj istoriji“.

I zahvaljujući modernizaciji i konsolidaciji „dežurnog istomišljenika“ Vučelića i njegovog balansera Vazure Crvena zvezda je došla u situaciju da može lakše da se plasira u Ligu šampiona sledeće sezone nego ove.

Da mrzim Partizan i da mu želim zlo ja bih rek’o: „Ništa ja tu ne bi’ dir’o“.

Jer ovo nije kraj propadanja.

Rade Bogdanović, nekadašnji fudbaler, bio je surovo iskren:

„Partizan nije dotakao dno, ima tu još prostora“.

BONUS VIDEO: Blam srpskog komentatora na RTS kakav se retko viđa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar