Dejan Stanković
Dejan Stanković; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković najavio je promene u prvenstvenom okršaju sa Voždovcem.

Crveno-beli u subotu od 20.45 igraju protiv Voždovca na „Marakani“ u meču šestog kola Superlige.

PROČITAJTE JOŠ:

Strateg šampiona Srbije je otkrio da Aleksandar Pešić i Mirko Ivanić nisu putovali na prethodni meč, u Jermeniju, zbog lakših povreda.

Zvezda je tamo pobedila Pjunik sa 2:0, pa se sa ukupnih 7:0 iz dvomeča plasirala u plej-of za Ligu šampiona.

Stanković najavljuje da će u subotu protiv Voždovca šansu dobiti neki od igrača poput Stefana Lekovića, Iraklija Azarova, Nemanje Motike ili Nikole Stankovića.

„Sigurno da će biti neka promena, ali ne mnogo, jer kada igraš na dva fronta ili tri kad počne Kup Srbije nije lako, s obzirom da idemo na pobedu u svakoj utakmici. Bitno je da se posle tih utakmica radi dobar oporavak, da se igrači što pre osveže i spreme za naredni meč. Mi imamo širok roster, uvek mogu da računam na adekvatne zamene. Opet ponavljam da svi dobro rade i da su svi spremni da igraju u bilo kojoj utakmici, kako prvenstvenoj, tako i u evropskoj“, kaže Stanković za klupski sajt.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Sa Pešićem i Ivanićem ističe da nije hteo da rizikuje, tim pre što je razlika u odnosu na Pjunik iz Beograda bila velika.

„Nismo rizikovali, osetili su blage probleme. Znamo šta nas čeka u narednom periodu i kolika je važnost utakmice. Imali smo taj luksuz da možemo sebi da dopustimo da u Jermeniju otputujemo bez Pešića i Ivanića. Oni su juče radili sa ekipom, radiće i danas i po završetku ovog treninga ćemo odlučiti da li će oni sutra nastupiti“, rekao je Stanković.

Prokomentarisao je i status Ohija Omoidžuanfa, koji već neko vreme ne igra, a došao je s epitetom velikog pojačaja u napadu.

Foto: Pedja MilosavljevicSTARSPORT

„Ohi je tu, radi. Uvek kada neko fali, kada ga nema, ne priča se o momcima koji igraju, daju golove i rade za tim, uvek se izvlači neko ko nije tu, čisto da bi se pitalo za zdravlje. Ohi je dobro i spreman je, tako da idemo dalje“.

Podsećamo, Zvezda posle prve četiri odigrane utakmice u prvenstvu ima maksimalnih 12 bodova, a jedan meč joj je zbog Evrope do sada odložen. S druge strane, Voždovac posle pet mečeva ima osam bodova.

BONUS VIDEO: Kilijan Mbape – najplaćeniji fudbaler današnjice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar