Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Teške reči Lalatovića.

Nastavljena je serija neuspeha Borca iz Banjaluke i prethodnog vikenda. Posle debakla u Ligi konferencija i ispadanja od ekipe sa Farskih ostrva i kiksa na startu prvenstva, Borac je kao domaćin u nedelju izgubio od Sarajeva sa 3:1 i produžio agoniju u kojoj se nalazi.

PROČITAJTE JOŠ

Dodatan problem je i što je Borac kao domaćin meč igrao u Novom Gradu što je bio okidač da posle utakmice Nenad Lalatović otvori dušu i objasni kako se pokajao što je uopšte došao.

„Neshvatljivo mi je da radimo terene ovde, a nemamo reflektore. Ne tražim nikakav alibi, Sarajevo je zasluženo pobedilo, ali, iskreno, da sam znao da nećemo igrati nijednu utakmicu u Banjaluci, da ćemo kao cirkus ići od grada do grada, ne bih ni došao. Igram malo ovde, pa malo tamo, juče smo prvi put izašli na ovaj teren ovde, a nijednu utakmicu još nismo odigrali u Banjaluci“, rekao je Lalatović.

On se osvrnuo i na greške svog tima i činjenicu da su za poluvreme primili tri gola koja su ih dotukla.

„U prvom poluvremenu je bila izjednačena utakmica. Oni su imali taj šut iz slobodnog udarca, mi smo imali dve stopostotne šanse iz prekida, njihov golman je fenomenalno intervenisao. Otišli smo na poluvreme sa 0:0, a onda nam se desilo ono o čemu uvek govorim. Treniramo tako, da brzo menjamo stranu, da posle 2-3 dodira idu dijagonale, da tražimo dubinu jer fudbal je danas takva igra da mora da se igra i bez lopte, da dolaze igrači iz zadnje linije, da tražiš loptu u noge, da se brže oslobođamo lopte. Piščević carini’loptu pet minuta, vukao ju je, na kraju izgubio loptu i iz te kontre primamo gol. Posle su se desile dve greške našeg golmana i izgubili smo utakmicu zasluženo“, dodao je Lalatović.

Lalatović je istakao i da su problem bila česta putovanja.

„Nas je ubilo i to putovanje na Farska Ostrva, gde smo igrali 120 minuta,a onda nakon par dana igrali utakmicu protiv Sloge iz Doboja. Jednostavno, mi smo jedan ‘težak’ tim, gde nema toliko brzih igrača, a i sve utakmice smo odigrali na strani, stalno putujemo. Pre dva dana smo došli u hotel gdje nije bilo klime, pa smo se vratili, pa smo opet sutra došli. Definitivno su svežiji.“

BONUS VIDEO Navijači Zvezde u Lučanima protiv Mladosti zovu na evropsku premijeru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar