Foto: STARSPORT/Pedja Milosavljevic

Derbi meč 30. kola Superlige Srbije, 164. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana igra se u sredu od 18.00 na stadionu "Rajko Mitić".

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda je lider na tabeli srpskog prvenstva sa 83 boda, devet više od drugoplasiranog Partizana.

Crveno-beli će u slučaju pobede, čak i nerešenog rezultata, biti veoma blizu nove titule šampiona Srbije.

Na drugoj strani, Partizan dolazi Zvezdi u goste sa serijom od 19 vezanih pobeda i željom da trijumfom ostane u trci za šampionsku titulu.

Glavni arbitar 164. „večitog“ derbija je Novak Simović, a pored aut linije pomagaće mu Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

Prethodni duel ovih rivala odigran u prvom delu sezone u Humskoj završen je podelom bodova, a rezultat je bio 1:1.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

ŠTA OČEKIVATI OD SASTAVA?

Dejan Stanković imao je nekoliko dilema zbog bonus pravila za mlade igrače koji moraju da startuju, a „gužve“ će biti i poziciono iza najisturenijeg napadača.

Stanković nema na raspolaganju povređenog Strahinju Erakovića koji bi olakšao kreiranje sastava, a Aleksandar Stanojević je bio na slatkim mukama, zbog dobre forme koju su njegovi igrači pokazali i u reprezentaciji.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

ŠTA KAŽU AKTERI?

Radovan Pankov očekuje da Partizan napadne sa svih strana jer nema šta da izgubi, a Aleksandar Stanojević je pomalo ljutito odgovorio na pitanje o dominaciji Zvezde u poslednje četiri sezone, jer nisu u derbijama bili bolji.

Sa druge strane, Dejan Stanković tvrdi da Zdjelar i Šćekić ne mogu da „pojedu“ njegov vezni red.

Vladimir Stojković „puca“ od samopouzdanja, poručuje da bi Dragan Stojković Piksi trebalo da dođe na meč i da vidi šta u Partizanu ima na raspolaganju.

Pored „večitog“ derbija je na programu još pet utakmica 30. kola.

Petoplasirana Vojvodina gostovaće Radu, Radnički i Napredak igraće u Nišu, Zlatibor će dočekati Inđiju, a sastaće se još Metalac – Javor i Bačka – Radnik. Sve utakmice počinju u 14.00.

Foto: Flashscore.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar