Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak uveče od 18.45 igraju meč prvog kola nove sezone u Ligi šampiona.

Zvezda će u novom formatu dočekati Benfiku u prvom od osam mečeva koliko je čeka u grupnoj fazi.

PROČITAJTE JOŠ:

Benfika stiže osokoljena ubedljivom pobedom nad Santa Klarom (4:1), pa će Zvezdi biti potrebna sva moguća pomoć sa tribina. Tako misli i Zoran Filipović, čuveni igrač, ali i trener Crvene zvezde.

„Radi se o dve ekipe koje igraju vrlo slično, te će biti vrlo interesantno kako će se stvari odvijati. U Beograd stiže jedna velika ekipa, a nema sumnje da će Benfiku dočekati pun stadion“, rekao je Filipović za sajt Zvezde i dodao da nema sumnje da će biti „taktičkog nadmudrivanja, ali i lepog i kvalitetnog fudbala“.

Smatra da je meč protiv Benfike važan jer je prvi, što mu posebno daje na težini, ali veruje i u tim Vladana Milojevića, pojačan Radetom Krunićem, Nemanjom Radonjićem i Silasom u smiraj prelaznog roka.

„Krajem prelaznog roka su u Zvezdu došli kvalitetni igrači. Moglo se videti o kakvim se fudbalerima radi već na prvoj utakmici protiv Napretka. Sigurno da još nisu dostigli fizičku formu, ali će biti od velikog značaja ekipi, a pogotovo tu mislim na brzinu i završnicu“, kaže Filipović.

Sa druge strane, Dragiša Binić, član slavne generacije Zvezde iz Barija, veruje da će navijanje zavisiti od onoga što se bude dešavalo na terenu.

„Navijanje zavisi od terena. Mi na njemu pravimo atmosferu i našom igrom dajemo navijačima elan. Uvek su tu da te dodatno podignu i pomognu“, kaže Binić za klupski sajt.

Foto: JACQUES DEMARTHON / AFP / Profimedia

„Mi smo preskočili neke domaće okvire. Sada gledamo da pratimo evropske ekipe i da tu pomrsimo račune koliko je moguće. Važno je da igramo Evropu, a naravno da se i plasiramo dalje. Ekipa je u stvaranju, dosta igrača je došlo u poslednjem momentu upravo za Ligu šampiona“, dodao je Binić, a onda probao da objasni zbog čega je sada po novom formatu Zvezda u nešto nepovoljnijoj situaciji.

„Igra se onako kako izvučeš protivnika. Nema više prednosti u gostima i revanš utakmica. Možda je Zvezda tu malo u lošijem položaju“.

U Beograd treba da dođe i Barselona, koja danas ima neke nove zvezde fudbala poput tinejdžera Lamina Jamala.

„Eto šta Liga šampiona donosi Zvezdi. Koliko veliki klubovi dolaze u našu zemlju. Svako vreme je nekako svoje, tada je bio Maradona, zatim Mesi, a sada imate Jamala. Mi lako igramo sa ekipama koje se nadigravaju. Nama je teže da igramo sa Nemcima i ekipama sa tih prostora, za razliku od Španaca koji igraju lepršav fudbal. U svaku utakmicu se mora ući sa pobedničkim duhom, ako se izgubi pruži se ruka i nastavi dalje“, istakao je Dragiša Binić.

BONUS VIDEO: Gol Benfike za 1:1 protiv Santa Klare

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar