Nejmar
Nejmar; Foto: EPA-EFE/QUIQUE GARCIA

Brazilski fudbaler Nejmar došao je danas u sud u Barseloni koji razmatra navodne malverzacije pri njegovom prelasku iz Santosa u Barselonu 2013. godine.

Novinar „Frans presa“ je preneo da je 30-godišnji napadač Pari Sen Žermena bio u pratnji svojih roditelja, takođe procesuiranih u ovom slučaju.

PROČITAJTE JOŠ

Posle manje dva sata od početka saslušanja o proceduralnim pitanjima, Nejmar je napustio sudnicu u pratnji svoje majke, bez razgovora sa novinarima. Advokati su naveli da mu je potreban odmor, pošto je kasno sinoć igrao meč PSŽ – Olimpik Marsej, na kojem je postigao pobednički gol.

Tužilaštvo je tražilo dvogodišnji kaznu zatvora za Nejmara i novčanu kaznu od 10 miliona evra zbog korupcije.

Pored Nejmara i njegovih roditelja, optuženi su i dva bivša predsednika Barselone Sandro Rosel i Žozep Marija Bartomeu, kao i bivši predsednik Santosa Odilio Rodriges Filjo.

Suđenje Nejmaru počinje mesec dana pre početka Svetskog prvenstva u Kataru, a trebalo bi da traje do 31. oktobra.

Brazilska investiciona kompanije DIS, tada nosilac 40 odsto prava na tog igrača, iznela je slučaj pred sud 2015. godine.

Ta kompanija smatra da je oštećena u transferu pošto je Barselona prvobitno cenu izračunala na 57,1 milion evra (40 miliona za Nejmara i njegovu porodicu i 17,1 za Santos), a špansko pravosuđe procenjuje da je taj posao zapravo koštao najmanje 83 miliona evra.

Kompanija koja je dobila 6,8 miliona evra od 17,1 zvanično isplaćenih brazilskom klubu, tvrdi da su se Barselona, Nejmar, a potom i Santos udružili da prikriju stvarni iznos operacije i da su je „prevarili“.

Ta kompanija zato potražuje 35 miliona, za koliko veruje da je izgubila u tom slučaju.

Nejmarovi advokati tvrde da njihov klijent nije počinio nikakav zločin, a da 40 miliona evra koje je dobio odgovara, prema njihovim rečima, „zakonskom i uobičajenom transfersnom bonusu na fudbalskom tržištu“.

Nejmar je 2017. godine prešao iz Barselone u Pari Sen Žermen.

BONUS VIDEO Slavlje srpskih igrača i stručnog štaba u Oslu posle pobede nad Norveškom

Komentari

Svi komentari (0)