Dragan Džajić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U pitanju je zahvat zakazan još pre dva meseca.

Dragan Džajić (76), legenda Crvene zvezde i srpskog fudbala, primljen je u bolnicu, na Ortpedsku kliniku Banjica, gde će mu biti operisan kuk.

Načelnik pomenute klinike, doktor Baščarević, u utorak ili sredu će uraditi neophodan zahvat zakazan još pre dva meseca.

PROČITAJTE JOŠ

U pitanju nije ništa dramatično, jer je ta operacija kuka zakazana još pre dva meseca, a Džajić je u nedelju bodrio izabranike Miloša Milojevića i u Kragujevcu.

Tim sa Marakane je početkom septembra obelodanio da će u njegovu čast biti povučen dres sa brojem 11, od sezone 2023/2024, i više ga niko u crveno-belom neće nositi.

Svečanost je upriličena povodom jubilarnih 60 godina Dragana Džajića u Crvenoj zvezdu.

Džajić je rođen 30. maja 1946. godine, a još kao dečak stigao je sa Uba u Zvezdu, prvo u podmladak, i nije mu dugo trebalo da debituje za seniorski tim.

Prvi nastup zvanično je zabeležio 1963. sa 17 godina i devet dana, kada ga je trener Miša Pavić ubacio u igru protiv Budućnosti.

Foto:Zoran Lončarević

Za Zvezdu je igrao do 1975. godine, a nakon dve takmičarske godine u Bastiji, vratio se na Marakanu i odigrao još jednu sezonu. Ukupno 590 utakmica i 287 golova, a od toga čak 389 zvaničnih mečeva.

Osvojio je pet titula i četiri Kupa, dok je za reprezentaciju odigrao 84 meča.

Posle igračke karijere, dubok trag ostavio je kao direktor i tvorac šampionskog tima iz Barija, kasnije je obavljao funkciju predsednika, a od 2014. je počasni predsednik kluba.

Zvanično je proglašen za najboljeg fudbalera Srbije u 20. veku.

BONUS VIDEO Bakljada ultrasa Ferencvaroša pre meča sa Zvezdom 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare