Ukrajina, rat
Foto: MARCUS YAM/LOS ANGELES TIMES / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jeziva vest pogodila svet fudbala...

PROČITAJTE JOŠ...

Rat u Ukrajini polako okončava svoj prvi mesec, situacija ne izgleda kao da će se smiriti u bližoj budućnosti, a navijački svet je pretrpeo veliki gubitak.

Kako je potvrdio Mančester junajted, jedan od čuvenih navijača ovog kluba iz Ukrajine i osnivač kluba navijača iz Kijeva, Aleksandar Kukin, poginuo je kada su na vozilo u kom se nalazio sa suprugom i ćerkom ruski vojnici otvorili vatru.

„Mančester junajted je izuzetno tužan nakon vesti o smrti jednog od osnovača našeg kluba navijača u Kijevu. Njegova smrt potvrđena je 21. marta. U napadu su povređene i supruga i ćerka, koje su potom operisane“, navedeno je na zvaničnom sajtu Mančester junajteda.

Kukin je bio jedan od najzaslužnijih ljudi za nastanak i razvoj kluba navijača tima sa Old Traforda 2002. godine. U međuvremenu se povukao zbog porodice, ali je voleo da s vremena na vreme dođe i uživa u poznatom okruženju. Pre dve nedelje, pokušao je da porodicu odvede na sigurno kada je pucano na njegov automobil. Njegove žena i ćerka su ranjene, prebačene u bolnicu i oporavljaju se, ali Saša nije uspeo da se izvuče“, navedeno je u poruci koju su Kijev Redsi objavili.

BONUS VIDEO Minhenska tragedija 1958.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar