Foto: twitter.com

Dušan Tadić bio je na udaru huligana u Holandiji, zbog usijanih glava posle velikog derbija protiv PSV-a, a to nije prvi slučaj naših igrača u inostranstvu.

PROČITAJTE JOŠ

Jedno „kopanje“ penaltika se pretvorilo u ozbiljnu frku, kada je Ajaksu dosuđen penal pri 1:0 za PSV.

Defanzivac domaćih Denzil Damfris je igrao rukom u kaznenom prostoru domaćih pa je dosuđen penal koji je Tadić pretvorio u izjednačenje, a pre samog penala, Damfris je čak i provocirao.

Bilo je teških reči, igrač domaće ekipe je nogom pokušao da uništi penaltik, kako bi Tadiću otežao šut.

Navijači domaćeg tima su posle meča sačekali Tadića, vređali ga i pretili mu, a nekolicina je pokušala i da preskoči zaštitnu ogradu.

Jedan navijač je srpskog reprezentativca pogodio kovanicom u glavu pa je Tadić u pratnji klupskog obezbeđenja požurio u autobus.

Damfris je posle meča rekao da mu je Tadić psovao majku.

“Može da kaže šta god hoće, da me naziva raznim imenima, ali majku ne sme da mi dira”, rekao je Damfirs koji je ometao Tadića prilikom izvođenja penala.

Nakon meča, Tadić je imao šta da kaže.

“Ima jedna stvar koju nikad ne treba da rade sa Srbima, a to je da se igraju tih psiholoških igrica sa nama, da provociraju. Mi iz toga celog života vučemo snagu i zato to nikad ne bi trebalo da rade”, rekao je Tadić na konferenciji.

On je posle meča objasnio i da su ga vređali i pričali da će promašiti.

Kada je pogodio penal, Tadić je dodao da sigurno nije hteo da im se zahvali što su ga nazivali pogrdnim imenima.

“Rekao sam im isto”, objasnio je Tadić posle meča. Ajaks je sprečio PSV da mu se približi na tabeli, pošto “kopljanici” trenutno drže prvo mesto sa 57 bodova, dok je PSV drugi sa 51.

DRAGAN ŽILIĆ META RIJEČANA

Svojevremeno je Dragan Žilić bio jedan od prvih srpskih fudbalera koji je posle rata probio led i otišao u Hrvatsku. Igrao je za Rijeku, a to je bio prilično hrabar potez, jednom su Žiliću tri nepoznate osobe u centru grada pretile obračunom.

Žilić je u društvu sestre podneo prijavu policiji, jedna tada 24-godišnja osoba je brzo idenfitikovana. Tada je napadnut zbog loših rezultata Rijeke, i to drugi put u roku od nekoliko dana. Prethodno je navijačka grupa „Armada“ verbalno napala igrače u karantinu, zbog serije loših rezultata.

Kasnije se Žilić dokazao, pa je dobio poverenje navijača.

“U prvih nekoliko meseci dešavalo se dosta neugodnih situacija, pa i mučnih. Tu ne mislim da moju porodicu, jer zaista nismo imali nikakvih problema. Međutim, slušati sve ono sa tribina je bilo neugodno.Taj ružan period je napokon iza mene. Doživeo sam da mi skandiraju navijači Rijeke, i po prvi put sam im otpozdravio. Doveli smo tu situaciju na „čisto“. Sada apsolutno mogu da se prepustim sportskim i profesionalnim obavezama koje me ovde u Rijeci čekaju“, rekao je Žilić posle pomirenja.

KEŽMANU TURCI OTVARALI AUTOMOBIL

Manja grupa navijača Fenerbahčea je 2008. godine napala igrače nakon treninga. Poraz od Galatasaraja je izazvao revolt, posustao je Fener u borbi za titulu, pa su ceh platili igrači.

Kežman je zaustavio automobil po izlasku sa stadiona, na kraju je morao da otvori prozor i ušao je u žučnu raspravu sa navijačima, koji su bili iznenađeni.

Nisu očekivali ovakvu reakciju, a onda se umešalo obezbeđenje kluba, koje je omogućilo Kežmanu da nastavi put ka kući.

Televizijske ekipe su zabeležile kako su najuporniji navijači trčali za Kežmanovim džipom, a Mateja je bio na udaru jer je crna serija počela kada je on protiv Ankaraspora promašio penal.

ARAPI GAĐALI DEGENEKA

Miloš Degenek našao se u centru pažnje na meču bivšeg kluba Al Hilala i Al Itihada, za koji nastupa povremeni reprezentativac Srbije Aleksandar Prijović.

Naime, Degenek je stao pred gnevne navijače Al Itihada koji su, kivni zbog sve izvesnijeg poraza (na kraju je bilo 2:0 za Degenekov kluba) krenuli da ga gađaju čime su stigli.

Na video snimku je zabeleženo kako ka njemu lete i prazne flaše i jedna cipela, ali je as Australije je samo stajao nepomično, prkosno aplaudirajući ljutim navijačima.

Morao je da ga pomeri glavni sudija, plašeći se za njegovu bezbednost.

Gađali su navijači ceo tim tokom celog meča, čak i kada bi se korner izvodio, letelo bi svašta, od papuča do baterija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram