Foto: EPA-EFE/JOSE COELHO

Fudbaleri Milana plasirali su se u grupnu fazu Lige Evrope preko portugalskog Rio Avea posle penal ruleta, u utakmici u kojoj je izvedeno nestvarnih 25 penala!

Au, kakav meč u kišnom Portugalu, gde su Rio Ave i Milan odigrali regularnih 90 minuta bez pobednika – 1:1 (0:0), zatim i posle produžetaka 2:2 nije bilo pobednika, da bi se pristupilo penalima, gde su „roso-neri“ imali više sreće nego pameti, te su slavili rezultatom 9:8.

PROČITAJTE JOŠ

Milan je preko Salemakersa došao do prednosti u 51. minutu, da bi u 72. Žeraldes doneo izjednačenje domaćinu. To je ujedno bio konačan rezultat regularnog dela utakmice.

Posle samo nekoliko sekundi prvog produžetka Rio Ave je poveo golom Želsona i bio je nadomak plasmana u grupnu fazu Lige Evrope, jer je imao prednost sve do 120. minuta.

A, onda, penal za slavne Italijane, posle igranja rukom igrača portugalskog kluba. Siguran izvođač bio je Turčin Hakan Čalhanoglu – 2:2.

Pristupilo se penal lutriji, i izvedena su čak 24 penala. Rio Ave je promašio četiri, Milan tri, pa su roso-neri bili tim koji je slavio i izborio učešće u grupnoj fazi Lige Evrope.

Nestvarno, tako nešto može samo fudbal da režira…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare