Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

U fudbalu ne igraju uvek novac i brojke, u tome i jeste draž, i zato se i na Marakani nadaju "reprizi" Liverpula protiv Milana.

PROČITAJTE JOŠ

Svako ima pravo na nadu, bez obzira na to što je dovoljno pogledati i koliko je u milionima evra „težak“ tim Milana.

Dušan Basta je za nova.rs upravo uz paralelu sa Liverpulom najavio duel, nešto slično je rekao i Dijego Falčineli u italijanskim medijima, a Zvezdin „plus“ u ovom meču biće rasterećenost, koja je u novijoj prošlosti mnogo puta donela benefit.

Milan je u „procepu“ zbog želje da uz rasterećenje igračkog kadra dođe do povoljnog rezultata u Beogradu, jer već za vikend ekipu čeka derbi protiv Intera.

Rosoneri su izgubili od Specije sa 2:0 i nepovoljan rezultat, ili sami utisak u Beogradu, bili bi neprijatna uvertira za meč godine – Milan je posle duge suše prvi put u prilici da se bori za titulu, ali zbog Specije sada gleda u leđa gradskom rivalu sa bodom manje.

Ne sme Milan sebi da dozvoli da se osramoti u Beogradu, posle Intera na redu je revanš šesnaestine finala Lige Evrope, a onda sledi još jedan ozbiljan italijanski derbi, protiv Rome.

Milan se vratio u vrh italijanskog fudbala, iako nije bilo vrtoglavih i unosnih transfera – okidač je bio dolazak Zlatana Ibrahimovića, koji je rešio da u 40. godini pokaže kakav je majstor fudbala i da odlazak u Los Anđeles nije bio samo „penzionerska ekskurzija“.

Foto: EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

U Milan je i Mario Mandžukić došao kao slobodan igrač, tokom letnjeg prelaznog roka u klub su stigli Ante Rebić iz Ajntrahta za pet miliona evra, Jens Peter Hauge (takođe pet miliona evra), Aleksis Selemekers iz Anderlehta (3,5 miliona evra), Simon Kjaer iz Sevilje (3,5 miliona evra), a vrednost igrača ima ozbiljnu težinu na evropskom tržištu.

Prema Transfermarktu, poređenja radi, tim Milana vredi 496.3 miliona evra, Zvezdin tim procenjen je na 52.75 miliona evra.

Samo Đanluiđi Donaruma, golman kog je Siniša Mihajlović lansirao kao golobradog momka, vredi 60 miliona evra i skuplji je od celog tima Dejana Stankovića, ali se u Milanu radi i na produžetku njegovog ugovora, u čemu glavobolje zadaje Mino Rajola, čuveni agent.

Posle njega je Teo Ernandez „težak“ 50 miliona, Frank Kesi i Ismael Benaser po 40 miliona, Alesio Romanjoli 36 miliona, Hakan Čalhanoglu 35 miliona, Ante Rebić i Sandro Tonali po 32 miliona…

Zanimljivo je da je Rade Krunić, koji je za nova.rs najavio meč još posle žreba, procenjen na šest miliona evra, a Zlatan Ibrahimović na pet, zbog godina u koje je ozbiljno zagazio.

Sa druge strane, u Zvezdi je Filipo Falko najskuplji igrač zbog procenjenosti na pet miliona evra, iako je Zvezda za njega izdvojila tek milion i po.

Njegov karijerni momentum je takav da će mu Zvezda biti odskočna daska za povratak u žižu, što se desilo Dijegu Falčineliju, koji je pre dolaska u klub bio procenjen na 1.2 miliona evra, a sada vredi 2.2 miliona evra.

Posle Falka, sledi Željko Gavrić kao 20-godišnji potencijal (4 miliona evra), naredni aduti su Gelor Kanga (3,5 miliona evra), Aleksandar Katai (3 miliona), Mirko Ivanić i Veljko Nikolić (po 3 miliona evra).

Najskuplji igrači Milana

Đanluiđi Donaruma, 60 miliona evra

Teo Ernandez, 50 miliona evra

Frank Kesi i Ismael Benaser, po 40 miliona evra

Alesio Romanjoli, 36 miliona evra

Hakan Čalhanoglu, 35 miliona evra

Najskuplji igrači Zvezde

Filipo Falko, 5 miliona evra

Željko Gavrić, 4 miliona evra

Gelor Kanga, 3.5 miliona evra

Aleksandar Katai, 3 miliona evra

Mirko Ivanić i Veljko Nikolić, 3 miliona evra

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar