Foto: EPA-EFE/Neil Hall / POOL

Menadžer Totenhema Žoze Murinjo pohvalio je Dinamo iz Zagreba i Mislava Oršića koji je presudio engleskom klubu u Ligi Evrope.

Oršić je het-trikom i golovima u 62, 83. i 106. minutu šokirao Engleze i naterao Murinja da posle meča uđe u svlačionicu Dinama i aplaudira hrvatskim igračima.

PROČITAJTE JOŠ:

Dinamo je slavio sa 3:0 na svom stadionu i time je nadoknadio 0:2 iz prvog meča u Londonu.

„Mislim da nas nisu iznenadili. Pre utakmice sam rekao igračima da igraju na pobedu, da ne razmišljaju o nerešenom ishodu ili porazu od 1:0 ili 2:1, kojim bismo prošli dalje. Mislim da to nije u redu. Nemojte da mislite u tom pravcu. Idite na pobedu. Na poluvremenu pri rezultatu 0:0 rekao sam im da napadnu i da daju gol. I kad smo primili gol, rekao sam im da napadaju. Ovo nije bilo iznenađenje“, rekao je Murinjo posle meča.

Objasnio je zatim da je sve bilo u većoj želji da se pobedi.

„Dinamo je bio više motivisan, imao je veću strast i želju. Dokazali su da su talentovani i da su kvalitetni. Igrali su sa mnogo strasti i to mogu da nazovem profesionalizmom, koji počinje iz stava. Da bi bio profesionalac, svakog dana moraš da bude motivisan i da imaš pristup. Talenat tek onda pravi razliku. I dobili su zahvaljujući pristupu“, dodao je Murinjo.

Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Dodao je da je hteo da njegovi igrači pokažu više želje za pobedom, a posebno se osvrnuo na Oršićev učinak.

„Moji igrači su gledali i gledali Oršićeve utakmice i pratili su kako je igrao. Dao sam im da konstantno gledaju njegove akcije. Pripremili smo video zapise o svim igračima i sve smo to već videli. I prvi i drugi i treći gol sam već ranije video, pripremio sam ih za to. Čestitam mu, ovo je bila za njega velika noć“, rekao je Murinjo.

Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Da podsetimo, u prvoj utakmici Murinjov tim je pobedio sa 2:0 golovima Harija Kejna, ali umesto slavlja, Murinjo sada ima novi razlog za zabrinutost.

„Brine me ovo, zato što smo mnogo radili, probali smo da damo sve najbolje igračima. Nije mi lako da stanem pred kamere i kažem šta ne valja dubljim analizama, shvatate to već. Prihvatamo kritike i to je sve što mogu da kažem“, rekao je Murinjo.

Poznati su svi četvrtfinalisti Lige Evrope: Arsenal, Dinamo Zagreb, Granada, Roma, Mančester junajted, Slavija Prag, Viljareal i Ajaks.

Liga Evrope, revanš osmine finala (boldovane ekipe su prošle dalje):

Arsenal – Olimpijakos 0:1 (0:0) (prvi meč 3:1)

(El Arabi 51)

Dinamo Zagreb – Totenhem 2:0 (0:0) (prvi meč 0:2)

(Oršić 62, 83)

Molde – Granada 2:1 (1:0) (prvi meč 0:2)

(Valjeho 29 ag, Hestad 90 p – Soldado 72)

Šahtjor Donjeck – Roma 1:2 (0:0) (prvi meč 0:3)

(Moraeš 59 – Majoral 48, 72)

Milan – Mančester junajted 0:1 (0:0) (prvi meč 1:1)

(Pogba 49)

Rendžers – Slavija Prag 0:2 (0:1) (prvi meč 1:1)

(Olajinka 14, Stančiu 74)

Viljareal – Dinamo Kijev 2:0 (2:0) (prvi meč 2:0)

(Moreno 13, 36)

Jang Bojs – Ajaks 0:2 (0:1) (prvi meč 0:3)

(Neres 21, Tadić 49)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram