Foto: Nikola Mitić/STARSPORT

Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde, govorio je predstojećem dvomeču Crvene zvezde i Milana u šesnaestini finala Lige Evrope, i ujedno se prisetio duela ove dve ekipe iz 1988. godine, jer je i sam bio učesnik sličnog fudbalskog spektakla.

PROČITAJTE JOŠ

„Umesto dvomeča koji je trebalo da bude odigran 1988. godine, igrali smo ‘tromeč’. Protivnik nam je bio upravo Milan, koji je tada bio u velikom usponu. „Rosoneri“ su te godine prvi put osvojili titulu prvaka Evrope, a to su učinili i naredne dve godine. Kao što se danas govori da je Milan favorit protiv nas, isto tako je bilo i 1988. godine“, prisetio se Mitar Mrkela za klupski sajt čuvenih utakmica.

Prva utakmica u Milanu završena je bez pobednika – 1:1, a u revanšu je Crvena zvezda vodila 1:0, ali je meč prekinut zbog magle. Dan kasnije meč je završen 1:1, a Milan je bio uspešniji posle izvođenja penala (4:2).

„Milan je tada bio jači i nadmoćniji, ali mislim da se u Evropi najviše namučio protiv Crvene zvezde. To je ono što priželjkujem i sada, jer mislim da crveno-beli mogu da priušte to svojim navijačima na našem stadionu, ali i na gostujućem San Siru u Italiji“.

Sportski direktor Crvene zvezde kaže da je klub tada bio u usponu.

„U ekipi smo imali odlične igrače, a bili smo pojačani i fudbalerima poput Savićevića i Pančeva. Dejo je odmah po dolasku u naš klub otišao na odsluženje vojnog roka. Ipak, on je dobio dozvolu vojske da igra utakmice, za razliku od Darka Pančeva, koji nije mogao da pomogne našem timu. Za Zvezdu je tada igrao i sjajni Dragan Stojković Piksi, dok je trener Branko Stanković odlično znao da postavi ekipu, kao i da pripremi taktiku. Čitav klub funkcionisao je odlično, jer je uprava na čelu sa Draganom Džajićem radila dobro svoj posao. Sve je to razlog zbog kojeg smo mi mogli da se suprostavimo jednom takvom Milanu. Primera radi, godinu dana ranije mi smo se sjajno predstavili protiv Reala iz Madrida. U tom dvomeču naš tim je bio odličan, te je u Beogradu rezultat bio 4:2 u našu korist, ali je ekipa Reala u Madridu uspela da slavi 2:0 i prođe u polufinale Kupa evropskih šampiona“.

Mitar Mrkela kao Zvezdinu prednost sada navodi činjenicu da stručni štab Crvene zvezde dobro poznaje ekipu Milana, kao i italijanski fudbal.

„Razlika o kojoj govorimo je sada veća u korist našeg protivnika nego što je to 1988. godine bio slučaj. Ipak, imamo tim koji je najbolji u poslednjih 15, 20 godina. Naš stručni štab na čelu sa Dejanom Stankovićem odlično poznaje italijanski fudbal. Znaju kako treba igrati protiv ekipa kao što je Milan i tu vidimo našu najveću prednost“, dodao je Mrkela.

Utakmice između Crvene zvezde i Milana igrajus se 18. i 25. februara, prva je u Beogradu u četvrtak od 18.55 na stadionu „Rajko Mitić“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar