Foto: Starsport

Crvena zvezda je prošla u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i to je jedino bitno i dobro u taboru srpskog prvaka. Sve ostalo bilo je daleko od dobrog u prestonici Albanije.

Zvezda mora bolje – i to je to. Nema dalje priče, što potvrđuju i reči Mitra Mrkele, sportskog direktora, koji po povratku iz Tirane bio vrlo nezadovoljan.

„Nije važno samo da se pobedi nego je važan i način na koji Zvezda pobeđuje. Ne sme da se igra onako kako je Zvezda igrala u Tirani. Igrali smo nedopustivo slabo. To nije Zvezda koju želim“, ispričao je Mrkela, između ostalog, za klupski sajt uz objašnjenje da je pričao i sa trenerom Dejanom Stankovićem već na aerodromu.

PROČITAJTE JOŠ

Jeste srpski prvak igrao u Albaniji, jeste pritisak bio veći nego inače, ali pritisak je sastavni deo posla kada se nosi crveno-beli dres.

I to je Mrkela posebno apostrofirao, jer – ko ne može da se nosi sa istim, nema šta da traži na „Marakani“.

Neće Zvezdi biti lako u borbi za plej-of za Ligu šampiona, ali će joj verovatno biti lakše, pogotovo ako bude igrala na svom terenu. Na žrebu 31. avgusta, kao deo grupe povlašćenih ekipa, dobiće jednog od pet potencijalnih rivala – Molde, Midtjiland, Ferencvaroš, Omonija ili Dinamo Brest.

Izdanje protiv Tirane bilo je za zaborav, za obezbeđivanje evropske jeseni biće potrebno mnogo, mnogo više. Jedna od pomenutih pet prepreka morala bi da se preskoči.

Mitar Mrkela; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„Nezadovoljan sam i ljut, neću reći da sam razočaran, jer smo pobedili. Sve ostalo nije valjalo i ovako više neće moći. Predstoje nam i razgovori sa igračima. Moraju da menjaju svoj karakter i svoje navike, da budu hrabriji i odvažniji, moraju da budu svesni da nose dres Crvene zvezde“, naglasio je Mrkela.

Ovako više neće moći – svesni su čelnici crveno-belih da je za ostvarenje evropskih ciljeva potrebno više.

Da odbrana bude sigurnija, da vezni red bude kreativniji, napad ubojitiji, da se ne ponovi utakmica sa svega dva udarca u okvir gola. Jer, bez pogodaka nema ni prolaza dalje, odnosno ima ako Milan Borjan kapitenski opet preuzme ulogu junaka na evropskoj sceni.

Pre toga, Zvezda će za vikend ugostiti TSC u 6. koluSuperlige , pa sledi reprezentativna pauza, taman da se na „Marakani“ uradi šta treba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare