Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Period u Zvezdi mu je mnogo značio, ali nije očekivao da će tako malo igrati

Fudbaler Olimpije iz Ljubljene Nemanja Motika u velikom intervjuu otvorio je dušu o periodu koji je proveo u ekipi Crvene zvezde.

Motika je u Beograd stigao za 2,5 miliona evra kao veliko pojačanje i zalog za budućnost, ali nije dobio veliku minutažu, te je karijeru nastavio u ljubljanskoj Olimpiji.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovde mi je vrlo dobro. Ovde je mentalitet sličan kao i u Nemačkoj ili Austriji, nije kao na Balkanu. Kada sam prešao iz Bajerna u Zvezdu, tranzicija na novu sredinu mi je bila teža. Ljudi u Beogradu su se ponašali potpuno drugačije“, rekao je Motika u razgovoru za „Goal“ i „Spox“.

Zvezda mu ostaje u srcu, ali je očekivao da će više biti na terenu, a manje na klupi.

„Mnogo toga mi je obećano tamo, ali ništa što su obećali nisu održali. Imao sam minutažu ali mnogo manju nego što sam zaslužio. Na treningu su me mnogo hvalili. uvek su govorili da su zadovoljni kako radim. Takođe sam se super slagao sa saigračima i super uklopio u tim. Ali i dalje nisam dobijao pravu šansu. Nije bilo objašnjenja za to. Nisam to razumeo i nikada neću razumeti. To me je baš rastužilo ali Zvezda i dalje ostaje moj omiljeni klub“.

I kao dete Motika je sanjao o Zvezdinom dresu.

„Još kao dete išao sam u školu u Berlinu u dresu Zvezde. Sećam se toga vrlo dobro. Taj klub mi je duboko u srcu“.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezdan Terzić, direktor Zvezde, u jednom intervjuu je rekao da Motika treba da sazre. Sa tom izjavom se nije složio mladi fudbaler.

„Ta javna kritika me je baš iznenadila. To mi nije rečeno u lice. U svakom slučaju, to nije tačno. Bio sam dovoljno zreo da napravim iskorak u karijeri. U Zvezdi sam postao pravi čovek“.

Nije Olimpija bila jedina koja se interesovala za Motiku.

„Nije bilo mnogo priče posle toga. U nekom trenutku su se drugi klubovi interesovali za mene, ali Zvezdu to nije zanimalo. Srećom, završio sam u Ljubljani. Ovde me vide kao veliki projekat“.

I Nemanjin brat je sa njim u klubu, što obojici mnogo znači.

„Za mene je najbitnije da su mi roditelji i brat ovde sa mnom. Moj brat mi je najbolji prijatelj, volim ga više od svega, i one mene voli više nego bilo šta. Njegovi problemi su i moji problemi, i obrnuto. I roditelji nam znače mnogo. Niko ne kuva bolje od moje majke i niko ne motiviše bolje od mog oca“.

Još uvek Motika nije odlučio za koju će reprezentaciju nastupati. Ima pravo da bira između Nemačke i Srbije.

„Nije bilo nikakvih razmena informacija između dve Federacije ali bih igrao za obe selekcije“.

Motika je od dolaska u Olimpiju odigrao sedam zvaničnih utakmica, a na pripremama je postigao jedan gol i još uvek se nije ustalio kao pouzdana opcija u timu.

BONUS VIDEO Leo Mesi – fudbaler koji svakim danom nastavlja da ispisuje istoriju fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar