Rojston Drente
Rojston Drente; Foto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

Ne postoji nijedan navijač Real Madrida ko nije mislio da će biti nova velika zvezda kluba. Ono što je radio kao mladić nikada nije ponovio kada je došao na veliku scenu.

Bio je jedna od najvećih nada holandskog fudbala, čak je sa mladom reprezentacijom svoje zemlje postao i prvak Evrope pobedivši Srbiju u finalu.

PROČITAJTE JOŠ

Uglavnom je igrao na poziciji levog krilnog napadača ili beka, a sa samo 167 centimetara je oduševljeavao u Fejenordu što ga je preporučilo Realu gde dolazi za tada visokih 14 miliona evra.

Petnaest godina kasnije je i dalje u Španiji, ali ne da nije u Realu, nego nije ni u Primeru. Započeo je sezonu u Rasing Meridi koja je u šestom rangu takmičenja ove države, a vredi tričavih 25 hiljada evra.

„Imao sam 20 godina i bio na vrhuncu karijere. Ludnica koja se događala oko mene se ne može opisati, a ispunio mi se san kada sam ušao u Realovu svlačionicu. Te uspomene neću nikada zaboraviti, ali istina je da nisam bio spreman da budem  profesionalac. Mislio sam da sam Bog, ali sam isto tako volio da idem na žurke. Da bi ostao na fudbalskom vrhu, ne možeš da se neprestano zabavljaš dok profesionalno igraš fudbal“, rekao je Drente u intervjuu za „La Gazzeta dello Sport“.

Prošle godine je bio na pozajmici u četvrtoligašu Real Mursiji, a Drente je najpre dočekan ovacijama. Ipak, nije uspeo da oživi propalu karijeru, a navijači su ga zamrzeli koliko je bio loš.

„On je trebalo biti igrač koji bi poveo Mursiju u borbu za plasman u viši rang. Ali potpuno je razočarao i sad je on glavni krivac navijačima, koji mu prigovaraju da je i debeo. To je takođe pogrešno jer Drente nije samog sebe doveo u klub, nego su ga doveli ljudi koji klub vode. Ali lakše je ljutnju usmeriti prema igraču koji je trebao biti veliko pojačanje, a pokazao se promašajem“, pisao je As.

Drenteov nastavak karijere je pod znakom pitanje i sve su jače spekulacije da bi mogao u penziju.

Za Real je odigrao samo 65 mečeva, ali je mnogo vremena proveo na pozajmicama u Herkulesu i Evertonu pre nego što je 2012. otišao kao slobodan igrač.

Pokušao je da se spasi i u Alaniji iz Vadikavkaza, u Redingu, pa i u Kajzeriju… Stigao je i da poseti UAE i da potpiše za Banijas, ali je na kraju sezone poručio da prestaje da igra jer se ne smatra igračem.

Snimio je rep album, vratio se fudbalu 2018. godine nakon pauze od dve sezone. Formu je pokušavao da uhvati u Sparti iz Roterdama, a u 32 utakmice je postigao pet golova i upisao šest asistencija.

Otišao je u Kazaken Bojs, a onda stigao do Rasinga.

„Volim fudbal i želim da se i dalje zabavljam i da igram. Pričao sam s vlasnicima Meride i odlučio sam igrati još jednu sezonu.“

Jednom prilikom je otkrio i zbog čega je otišao iz Reala.

„Zbog Murinja sam napustio Real. Kad sam se vratio s pozajmice iz Heraklesa, odvojio me je od ekipe i naredio mi da treniram posebno. Osećao sam se jadno, znao sam da je moja karijera u Realu bila gotova, a onda sam i razminio nekoliko žestokih rečenica s njim.“

BONUS VIDEO Navijači Real Madrida u Parizu pred finale Lige šampiona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar