Luis Rubiales
Luis Rubiales; Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Moć često zna da udari u glavu, a onda mnogi misle da su iznad zakona. Jedan takav slučaj izazvao je veliku pažnju.

Sportski radnici su u prethodnim godinama često bili na meti istraga i tužilaštva zbog nelegalnih radnji od pranja novca do korišćenja moći na različite načine.

Mnogi su suspendovani ili do kraja života izbačeni iz sporta.

Takav scenario verovatno čeka i Luisa Rubialesa koji je predsednik Fudbalskog saveza Španije. Naime, obožavao je da troši novac Saveza na sopstvena zadovoljstva.

Rubiales je koristio svoj novac kako bi organizovao orgije. Pažljivo je birao sa kim učestvuje u tim akcijama, pa je zvao samo osobe od poverenja i potrošio je ogroman novac na to (svota još uvek nije poznata).

Sve je obavijeno velikom tajne, a njega je raskrinkao čovek od koga to nije nimalo očekivao.

Njegovu prljavu tajnu otkrio je član porodice! U pitanju je njegov ujak koji je ranije takođe bio deo FS Španije. On je ispričao sve što Rubiales radi i otkrio sve tužilaštvu koje je pokrenulo postupak.

Rubiales se nalazi pod istagom, a ukoliko se utvrdi da su ovi navodi tačni moraće da plati veliku novčanu kaznu, možda čak i da provede neko vreme u zatvoru.

Od 2018. godine je ovaj bivši fudbaler predsednik Saveza, a tokom karijere je uglavnom igrao za manje poznate klubove. Najveći trag je ostavio u Levanteu.

BONUS VIDEO Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar