Foto: Nova.rs / Printscreen N1

Mirko Poledica, predsednik sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" kaže da nisu tačni navodi Miloša Vazure, generalnog direktora Partizana, o vakcinaciji protiv koronavirusa.

Vazura je za Telegraf rekao da crno-beli, ako prođu Spartu iz Praga u Ligi konferencija, neće moći da igraju dalje ako nisu vakcinisani.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dobili smo smernice od UEFA na „onlajn“ sastanku da će PCR testovi, odnosno medicisko izuzeće, važiti još samo u prvom dvomeču druge faze takmičenja u Ligi konferencija i da posle toga oni koji ne budu vakcinisani neće moći da igraju utakmice u njihovim takmičenjima“, naveo je Vazura.

Poledica to demantuje i poziva se na odluku UEFA, o kojoj je bilo reči.

„Danas je direktor FK Partizan Miloš Vazura, slagao i uznemirio javnost i igrače, da igrači koji nisu vakcinisani neće moći da igraju utakmice u UEFA takmičenjima. Takva odluka ne postoji. UEFA je danas objavila odluku, kojom predviđa recipročno testiranje i dodatne obaveze“, rekao je Poledica.

Suština se svodi na to da će, pošto neke od zemalja članica UEFA imaju posebna kovid pravila, igrači koji dolaze na gostovanja u te zemlje, moraće da prođu specifična testiranja da bi ušli u zemlju.

Ista pravila testiranja proći će i tim koji u prvoj situaciji ima ulogu domaćina, a u narednoj gosta. Navodi se i da antigenski testovi neće biti priznavani, te da će kao validno merilo biti uziman PCR test na koronavirus.

UEFA u odluci koju je objavio Poledica opisuje i kakvi će se tipovi maski tražiti da bi neko mogao da prisustvuje utakmici.

BONUS VIDEO: „Delije“ bakljama, vatrometom i transparentima dočekali fudbalere

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar