Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da je razlog bolnog poraza od Monaka u Evroligi, drastična razlika u kvalitetu između dva poluvremena.

Zvezda je prvih 20 minuta meča 25. kola Evrolige protiv Monaka na svom terenu odigrala veoma dobro i u jednom momentu je imala i 20 poena viška.

PROČITAJTE JOŠ:

Na kraju je poražena sa 91:80, prilično ubedljivo, jer je u nastavku imala ogroman pad, dok je tim Saše Obradovića podigao svoju odbranu.

„Monako je pokazao u napadu koliko kapaciteta ima. Mi smo u prvom delu ofanzivno bili odlični, odigrali smo verovatno najbolje napadačko poluvreme u Evroligi. Generalno 15-16 minuta dobar ritam i dobra energija, a nakon toga je usledilo nešto o čemu sam ja pričao unazad mesec dana. Iz problema u kojima smo bili ušli smo u neki trening, nismo imali energije, puno grešaka je bilo, oni su igrali tvrdo u odbrani, mi smo pre dva dana imali težak meč i to je bilo veliko opterećenje za nas. Kakve smo probleme imali zadnjih mesec i nekoliko dana je sada došlo na naplatu“, rekao je Radonjić posle meča.

Problemi sa variranjem energije ekipe tokom meča videli su se i u meču sa Monakom.

„Žao mi je što smo izgubili, ali bilo je evidentno da nemamo energije i da su mnoge stvari koje su se desile bila posledica toga. Dali smo energetski maksimum pre dva dana, a danas to nije bilo moguće. Pravili smo atipične greške i ono čemu se nadam je da ćemo uspeti da se vratimo i da dođemo do nekog nivoa. Odigrali smo četiri meča u Evroligi i dva u ABA ligi, uspeli smo na svežinu da iznesemo početak tog ritma. Treba dobro izanalizirati i truditi se da se u narednom periodu podignemo, a to neće nimalo biti jednostavno. Da nam nisu došle ekipe kakve su Armani i Monako, možda bismo i ovom igrom napravili nešto više, ali takav je raspored“, ocenio je strateg kluba sa Malog Kalemegdana.

Konstatovao je da mu je ovo verovatno najizazovnija sezona karijere, te da će crveno-beli morati da probaju da sledeću utakmicu odigraju dobro. Naredni meč Zvezde je okršaj sa Megom u ABA ligi, sedmog februara.

BONUS VIDEO: Navijači Crvene zvezde vređali Sašu Obradovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar