Vladan Milojević Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević kaže da je Partizan favorit po stanju na tabeli, pred 172. večiti derbi.

Partizan i Zvezda se sastaju u subotu popodne na stadionu „Rajko Mitić“ od 17 časova. Crno-beli taj derbi dočekuju sa bodom više od večitog rivala, a Milojević je u jednoj od retkih situacija kada mora da juri prednost.

PROČITAJTE JOŠ:

Na početku konferencije pred taj meč Milojević je čestitao Osmi mart svim ženama, a onda konstatovao da očekuje dobar meč.

„Derbi kao derbi, utakmica koja je najznačajnija za naš fudbal. Dobro je da će biti pun stadion, lepo navijanje, očekujemo dobru utakmicu mada se često dešava da na derbijima ne bude kvalitetna igra. Nadam se da ćemo ovaj put uspeti da obe ekipe pokažu najbolje što mogu. Spremali smo se na najbolji mogući način, ali ništa drugačije nego za ostale utakmice. Mnogo je teže pripremati ostale utakmice nego derbi. Igrači su svesni, igrali su, znaju šta znači, utakmica nosi tri poena i ništa više, ali ima i onaj detalj, prestiž. Očekuje nas zanimljiv meč, znate da smo i u prethodnoj sa TSC-om imati kadrovskih problema. U ovom trenutku ne mogu da vam kažem ništa još, čekam današnji trening i da vidim u kakvoj situaciji ćemo biti sutra i koga ćemo imati na raspolaganju“, rekao je Milojević.

Na pitanje šta bi moglo da odluči ovaj okršaj najvećih srpskih klubova, trener Zvezde kaže da je to nezahvalno prognozirati.

„Znate kako, derbi mnogo puta odlučuju sitnice. Sad da vam kažem ne znam, ali do sada se pokazalo da dosta puta, jedna lopta, greška, neki minuti dekoncentracije i praznog hoda mogu da odluče derbi. To su obično tvrde, čvrste i jake utakmice… Sad da pričamo o taktikama… Partizanov trener je spremao meč sa nekim svojim zamislima kao i mi. Derbiji su nešto posebno i neukusno je i nemoguće odrediti koji detalj će odlučiti nešto“, kaže šef struke kluba iz Ljutice Bogdana.

Foto: Nova.rs

Odgovorio je i na pitanje da li mu je nedostajala atmosfera koja prati najveću utakmicu srpskog fudbala.

„Derbi kod nas je poseban, ovde je svetkovina i najveći sportski događaj. Sigurno u inostranstvu ima više tih derbija koji se igraju i te emocije su kod nas izraženije nego u ostalim zemljama“.

Nije objasnio decidno da li će Aleksandar Katai biti spreman da zaigra i kada bi to moglo da se desi.

„Mislim da u mom uvodnom izlaganju, da sam rekao da imamo par… ali kad pitate za Saleta, polako se vraća, biće sa nama, videćemo. Videćemo i za ostale igrače kakva je situacija posle treninga… Iskren da budem, sigurno ću posle današnjeg treninga znati na koje igrače ću računati. Danas ću se opredeliti, jer izbor nekih bonusa nam remete neke stvari u timu i nemam čistu sliku što se tiče startne postave ekipe“, ističe Milojević.

Napominje i da se posle derbija ne završava prvenstvo jer ima još utakmica do kraja, ali je svestan zbog čega je Partizan sa 59 bodova favorit u odnosu na Zvezdu koja ima 58.

„Znate kako, kad pričamo o utakmici, ona je specifična, ali ima još šest posle ove. Sedam u plej-ofu, nekih 40 bodova u igri. Sad da pričamo o nekom pritisku, još kad sam došao plan je bio da mi uspostavimo naš plan igre i da se trudimo da zavisi od nas, da damo sve od sebe. Znamo da je Partizan ispred nas, da je favorit. Sa neke druge strane, mi treba da radimo ono što smo i do sada i da smo do sada imali taj neki mali napredak. Znate i da smo imali ekipe iz gornjeg dela tabele, pretendente na titulu ili izlazak u Evropu“.

Kaže da je gledao decembarski poraz svog kluba (2:1), dok je na njegovoj klupi bio Barak Bahar. Taj poraz je i odredio Baharovu sudbinu u Zvezdi.

Foto: Nova.rs

„Gledao sam tu utakmicu tad u decembru ali nisam nešto posebno analizirao, neće imati dodirnih tačaka sa ovom. Što se tiče Partizana, vezali su nekih destak pobeda uzastopce. Igora znam odavno, posvećen, odan, dobar trener, moj Topolac, pored Aranđelovca, da kažem da smo komšije i imam pozitivno mišljenje o njemu, njegovom radu i trudu za sve ovo vreme koje je tu“, rekao je Milojević.

Zna i da je Partizan ofanzivno potentna ekipa, koja sporadično ima problema u odbrani, ali i da to ne mora mnogo da znači kad dođe do derbija.

„Mi ove četiri utakmice koje smo odigrali sve četiri su bile različtog tipa igranja. I Partizan ovo što je igrao, i oni su igrali različite mečeve protiv Surdulice, Ivanjice, Železničara. Danas ne možemo da kažemo da li neka ekipa je dobra u odbrani ili napadu i kontra. Oni znaju šta hoće na terenu, zavisi od utakmice, nekad vam se i namesti. Ako jurite rezultat nekad ćete biti ofanzivniji, ako ne, onda defanzivniji pa promeniti stil igre. Partizan nije slučajno tu gde jeste i ne možemo da pričamo ništa drugačije. Očekujem dobru utakmicu i to je to“.

Sada su okolnosti pred utakmicu drugačije, jer je jesenas Zvezda igrala u više takmičenja, pa je tada zamor igrača bio izraženiji. Sada to prema Milojevićevim rečima ne bi trebalo da bude faktor.

„Mislim da u ovom trenutku, u jesenjem delu prvenstva, Zvezda je igrala na tri fronta, Ligu šampiona. Bar onako kako sam video po izveštajima ljudi u timu, malo je tu bilo fokusa na trening. Moralo je da se priprema u hodu. Imate i oporavak igrača, trening, putovanja, odmor, sve je to kompleksno i to nam stvara problem. Odigrali smo utakmice na sedam dana, imali smo vremena da se odmorimo. Ne vidim tu nikakav razlog. Kod pojedinih igrača ne postoji zamor, ili umor, manje-više, kako bih vam to kvalifikovao. Mali zamor. Baš tako. Pojedini su ili imali dug period povrede i kroz takmičarske utakmice moraju da dođu. Neki mogu, ali se vidi da se malo muče. Opet, imamo i onih koji su bili na azijskom ili afričkom kupu. Nisu imali pauzu, igralo se na tri dana. Oni su u nekoj takmičarskoj formi, ostali ispadaju i treba da dođu do neke takmičarske forme. Šta je tu je, igrači se trude, daju sve od sebe i nadam se da ćemo svi biti na nekom zavidnom nivou i takmičarskog ritma i fizičke pripreme“, zaključio je Milojević.

BONUS VIDEO: Vladan Milojević deli ruže za 8. mart

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare