Foto: Starsport

Fudbalski klub Partizan doživeo je u ponedeljak i zvanično promene koje su navijači čekali godinama.

Promene su očekivali, ali verovatno nisu mogli ni da slute da će uz svoj klub da stanu i neka dobro poznata imena, što iz fudbalskog, što iz poslovnog sveta.

PROČITAJTE JOŠ:

Milorad Vučelić i Miloš Vazura su upravljačku palicu i fotelje predali Privremenom organu na čijem je čelu Rasim Ljajić, a poznati političar je u ponedeljak otkrio neke od detalja kako će izgledati budućnost u Humskoj.

Ako je gledati po imenima, daleko bolje nego do sada, ali ako se sagledavaju činjenice koje je Ljajić izneo – ne baš tako blistavo.

Sportski posmatrano, tu će biti Peđa Mijatović i Danko Lazović i Ljajić kaže da je prvog bilo veoma teško ubediti, drugog, pak, veoma lako.

Međutim, neće oni biti jedina poznata imena. Milka Forcan je poslovna žena čije ime već dvadesetak godina kola biznis krugovima u našoj zemlji.

Milka Forcan
Milka Forcan Foto: Zoran Lončarević

Ona će, uz privrednika Vojina Lazarevića, Bobana Stanojevića i pravnika Dragana Milovanovića biti jedna od okosnica novog tima u upravi, dok će Savo Milošević u dolazećem periodu morati da vidi kako će igrati onaj tim na terenu.

Milka je poznata kao jedna od najuticajnijih žena na poslovnom nebu Srbije, i to još iz vremena kada se naša zemlja zvala Jugoslavija.

Ona je nekada bila potpredsednica jedne od najvećih kompanija u Srbiji, Delta Holdinga, pa je shodno tome, figurirala i kao desna ruka Miroslava Miškovića. Sa Miškovićem se, navodno, iz kruševačke Župe znao njen otac Jovan Mileusnić.

Rođena Beograđanka ima 55 godina i ekonomiju je završila u glavnom gradu naše zemlje, a usavršavala se u Londonu.

Milka Forcan na promociji knjige Maje Herman Sekulic
Milka Forcan na promociji knjige Maje Herman Sekulić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Primarno usmerenje joj je tada bilo polje marketinga i od ranih dana i 1992. je bila u Delti, gde je provela 18 godina.

Međunarodna trgovina, finansije, marketing i odnosi s javnošću, sve je to bio deo njenog polja delovanja, a u posebnoj žiži javnosti se našla nakon 2003. kada je postala potpredsednica.

Radila je na promociji brenda u inostranstvu, na njegovom širenju u regionu i predstavljanju u Briselu, Davosu i drugim značajnim poslovnim mestima.

Iskustvom sticanim tamo se preporučila i da je Vlada izabere za predsednika Komisije za brendiranje Srbije. Javnost je burno reagovala, a stručnjaci su tvrdili da je ta pozicija u sukobu interesa sa onim što radi u Delti.

Foto: Starsport

Bila je i predsednica upravnih odbora Jugohemije i Novosti i sarađivala sa brojnim svetski poznatim brendovima iz auto-industrije, kozmetike i sporta.

Forcan se poslovno bavila i sportom kroz rad u tenisu, odnosno na čelu Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije i potom u Izvršnom odboru Unije tenisklih profesionalaca Srbije.

Tada se našla usred borbe Srđana Đokovića i Bobe Živojinovića, ali i usred političke borbe Demokratske stranke i G17+ za Teniski savez.

O njoj se 2013. pisalo kao o kandidatkinji da preuzme predsedničko mesto u Vaterpolo savezu Srbije.

Poznata je njena izjava od pre 17 godina kada je rekla da su „sportisti najbolji ambasadori naše zemlje, s obzirom na njeno stanje i da diplomatija radi kako radi“.

Modna revija nova kolekcija Stefan Đoković, Stefan Djoković
Milka Forcan Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Bila je menadžer godine 2005. u izboru Privredne komore Beograda i dobitnica Ordena Svetog Save zbog doprinosa u izgradnji Hrama Svetog Save.

Sa Miškovićem je do razlaza došlo 2010. godine, a on je kasnije u svojoj knjizi iz svog ugla opisao da je zbog tog razlaza došlo zbog njenog ubeđenja da je ispred kompanije za koju je radila.

„Mi smo već dugo različito vrednovali neke ljude, situacije i poslovne dogovore“, govorila je Milka posle odlaska iz Delte, a sada će isto morati da vrednuje i ljude i situacije i posao sa ostalima iz Privremenog organa u Partizanu.

Kako Danas piše, Milka Forcan, koja ima dvoje dece sa Brankom Forcanom, trenutno je vlasnik firme Mediona, koja je imala svega 560 evra dobiti prošle godine. Direktor je u predstavništvu Form Communication, koja se vodi kao američka firma, i vlasnica je preduzeća Delta star, koje je aktivno ali u blokadi od 2016 godine.

BONUS VIDEO: Rasim Ljajić o privremenom organu u upravi FK Partizan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare