Foto: EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Fudbaleri Milana pobedili su Romu u meču 11. kola italijanske Serije A, a ovaj meč je prošao u znaku Zlatana Ibrahimovića.

Ibrahimović je maestralno postigao prvi, iznudio penal za drugi gol za manje od sat vremena i onda napustio igru.

PROČITAJTE JOŠ:

Roma je u nastavku meča uspela da nadoknadi jedan gol zaostatka, pritiskala je u finišu, tražili su njeni igrači i penal, ali nije se isplatilo.

Žoze Murinjo je besneo na sudije, a njegov tim ni sa igračem više nije uspeo da preokrene, pa je Milan na kraju odneo sva tri boda sa rimskog Olimpika.

„Rosoneri“ su poveli u 26. minutu kad je Ibrahimović namestio loptu da izvede slobodan udarac sa oko 25 metara.

Šveđanin je šutirao po zemlji i prevario Ruija Patrisija, jer ga je uhvatio na „krivoj nozi“.

Milan je igrao dobro, pa je Ibrahimović veoma dobro glavom proigrao Rafaela Leaa. Ovaj je veoma efektno nogom prebacio Patrisija, a onda glavom udario loptu dok je još bila u vazduhu i dao gol.

Međutim, pošto je Ibrakadabra bio u ofsajdu pre asistencije, pogodak je poništen. Zlatan je i sam dao gol poništen zbog novog ofsajda.

I tog puta se VAR tehnologija ispostavila spasonosnom za Romu. Primio je švedski igrač loptu van kaznenog prostora u 50. minutu, stvorio je sebi prostor i pogodio po zemlji dalji ugao gola.

Nije vredelo, poništen je. Slična situacija se desila i nekoliko minuta kasnije, samo što je tada Ibrahimović bio u kontaktu sa Rodžerom Ibanjezom.

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Igrače Rome je nespretno startovao na snažnog Ibrahimovića koji je pomerio loptu u stranu, a sudija Fabio Mareska je u 53. minutu pokazao ka penalu.

Frank Kesi ga je četiri minuta kasnije, posle pregledanja VAR snimka, izveo i pretvorio u gol, a Milan je imao sigurnih 2:0.

Ibrahimovića je na terenu zamenio Olivije Žiru u 57. minutu, a stvari po Milan kreću naopako od 66. kada je Teo Ernandez dobio drugi žuti karton i isključenje.

Roma je uspela da postigne pogodak u 93. minutu kada je Stefan El Šaravi bio precizan u gužvi šesnaesterca. Pre toga je nekoliko pokušaja imao i Nikolo Zaniolo, kome se nije posrećilo da postigne pogodak.

Milan je ovim trijumfom došao do 31 osvojenog boda, pa posle pobede Napolija u nedelju (1:0 nad Salernitanom), ova dva tima dele prvo mesto u Seriji A. Roma je na četvrtom mestu sa 19 bodova.

Serija A, 11. kolo:

Roma – Milan 1:2 (0:1)

(El Šaravi 90+3 – Ibrahimović 26, Kesi 57. p)

Inter – Udineze 2:0 (0:0)

(Korea 60, 68)

Fjorentina – Specija 3:0 (1:0)

(Vlahović 44 p, 62, 74)

Đenova – Venecija 0:0

Sasuolo – Empoli 1:2 (1:0)

(Toneli 43 ag – Pinamonti 83, Zurkovski 90+3)

Salernitana – Napoli 0:1 (0:0)

(Zjelinski 61)

Subota:

Atalanta – Lacio 2:2 (1:1)

(Zapata 45+1, De Ron 90+4 – Pedro 19, Imobile 74)

Verona – Juventus 2:1 (2:0)

(Simeone 11, 14 – Mekeni 80)

Torino – Sampdorija 3:0 (1:0)

(Part 17, Singo 52, Beloti 90+3)

Ponedeljak:

20.45 Bolonja – Kaljari

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Mitrovićev het-trik za Fulam protiv VBA

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar