Dejan Stanković, Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela aplaudiraju na skupu
Stanković, Terzić, Mrkela Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Teška jesen za Crvenu zvezdu, a problemi kao da se ne rešavaju, već samo nadograđuju.

Eno pre neki dan klub izgubi od Radnika u Surdulici 2:1, Partizan ostane na pet bodova viška, a onda ode i na osam.

PROČITAJTE JOŠ:

Dan, dva posle Surdulice, Mitar Mrkela, sportski direktor crveno-belih, kaže kako ima problema u timu i ono standardno – mi biramo igrače, pa smo mi i odgovorni.

Međutim, iz čitavog tog njegovog saopštenja je nekako najjače odjeknulo ono kad je rekao da igrači neće da se vakcinišu.

Shodno tome, da nisu na raspolaganju Dejanu Stankoviću, šefu stručnog štaba kada su mu potrebni.

Činjenica je da je u timu Zvezde bilo više igrača pozitivnih na koronavirus, koji je svima nama na različite načine napakostio.

Istovremeno iz Partizana stižu oprečne informacije, kako su njihovi igrači uredno vakcinisani (bar većina), i da je to isto učinio ceo stručni štab.

Oko ovoga se različito izjašnjavaju i „ljudi iz naroda“, ali i političari, doktori, pa što bi se onda i sportisti razlikovali?

Da li bi bilo pametnije kad bi sebe lišili bar administrativnih prepreka i vakcinisali se – sigurno. Da li je to jedini problem Zvezde ove jeseni? Nije.

Foto: StarSport

Nije ni važno ko je u svlačionici Zvezde najglasniji antivakser, činjenica je da to nije dobro ni za koga.

Međutim, neozbiljno bi bilo kad bi se na to svaljivala odgovornost za poraz u trenutku kad praktično samo Aleksandar Katai nije mogao da igra.

Degenek, Dragović, Eraković, oni su činili odbranu protiv Radnika, uz Gobeljića, falio je Rodić, u ofanzivi je izostao Katai, ali je bio tu Ivanić, igrao je Ben, u vezi Kanga, Sanogo.

Igrao je i Filipo Falko. Pompezno najavljivan kao „soko“, od njega se svakako očekivalo više.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Trudi se, trči tamo i ovamo, ali često ostaje bez učinka. Ima momenata kad pomislite – u ovo je bilo dobro! Ali, ima i onih kad se hvatate za glavu.

Kao da na silu pokušava da pokaže da zna fudbala. Sigurno zna, samo što to ne pokazuje u Zvezdi koliko su navijači očekivali, i to ih iritira.

Dva gola i dve asistencije na 16 utakmica ove sezone, četiri gola na deset utakmica za Zvezdu prošle sezone. Ne zvuči baš toliko loše.

Ali, u ovakvim okolnostima mora bolje. Nije on jedini koji je tu enigma. Aleksa Vukanović se skoro pitao zbog čega ne igra.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Kod Vladana Milojevića je često bio džoker, sada deluje u ekipi bitno kao oni gosti koje smestite na sto do izlaza iz šatora na svadbi.

Reklo bi se da autoritet Aleksandra Vučića ipak nije toliko jak kao što smo svi mislili svih ovih godina, kad fudbaler koga on lično pozove telefonom i kaže mu: „Sine, daj gol danas“, tako lako ispadne iz bilo kakve rotacije.

Sva je prilika da će do zime ostati neupotrebljen, a posle kud koji… ‘Ajde Vukanović, ali zna li neko gde su Veljko Nikolić i Njegoš Petrović?

Željko Gavrić dobije posao u Mađarskoj, ode za koji milion, bolje uslove i „zdravo“, pa još ispade pametniji od spomenutog dvojca.

Njegoš Petrović o formi i ciljevima pred gostovanje Mačvi
Njegoš Petrović i Veljko Nikolić; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Od Njegoša i Veljka za sada ni traga, ni glasa. Nikolić je još i odigrao nekih dvestotinak minuta na sedam utakmica u svim takmičenjima, Petrović ni toliko.

Uglavnom ili na klupi, ili van protokola. S te strane bi bilo dobro objasniti šta se dešava s tim momcima.

Njegoš je prošle sezone odigrao 47 utakmica, Veljko 49 i odjednom spali na skoro ništa. Čudno.

Ako ne pričamo o mlađim momcima od kojih je Zvezda planirala nešto da u budućnosti inkasira, onda je tu Loi Dioni.

Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Samo na početku se činilo kao da će sve „sesti“ na svoje mesto kada malo uđe u formu i fizičku spremu.

Nije se desilo. Ne morate čak da vidite ni statistiku da biste videli da i roviti Milan Pavkov neke stvari radi korisnije od Dionija.

Na primer povratne lopte, igra glavom, neke takve stvari, gde se Pavkov na utakmicama bolje snalazi.

Zbog toga se po navijačkim forumima može sporadično videti kako se čeka Ohi da dođe i reši probleme u realizaciji.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Šta li će se desiti ako se ni on ne pokaže kao mesijansko pojačanje… Nije da nije bilo promašaja i ranijih godina.

Nema potrebe podsećati na njih poimence, imena su im svakako izlizana. Ispostavlja se da su najbolja pojačanja prethodnih sezona bili povratnici i oni koji su, kao Katai, dolazili silom prilika.

Zato je u čitavom kalamburu antivaksera, promašenih pojačanja i „nestale“ Zvezdine dece, veliko pitanje šta će se desiti do kraja sezone i hoće li Mrkela uraditi nešto konkretno povodom reči „mi smo odgovorni za pojačanja“, ili će sve ostati na tim rečima.

BONUS VIDEO: Dušan Tadić – gol i dve asistencije, Ajaks – PSV 5:0

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar