Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana pobedili su Čukarički u meču 15. kola Superlige Srbije, na svom terenu sa 2:0.

Oba tima odigrala su veoma dobar meč, dinamičan, brz i potvrdili su zašto je Partizan na vrhu tabele Superlige, ali i zašto je Čukarički treći.

PROČITAJTE JOŠ:

Igrači Saše Ilića su tokom većeg dela susreta bili veoma konkurentni, a detalji su na kraju prelomili u korist crno-belih iz Humske.

Kada se pogledaju šanse i pokušaji, stiče se utisak da je Čukarički u najmanju ruku zaslužio bar jedan pogodak, a ne bi bilo nepravedno i da je došao bar do boda.

Posebno je bilo uzbudljivo prvo poluvreme. I dok nije bilo golova, niste imali utisak da je igra monotona.

Saša Ilić je našpanovao svoj tim da izađe visoko i igra ofanzivno, bez obzira na to što je Partizan ove sezone golgeterska mašina.

To se u nekoliko navrata umalo isplatilo, pošto je Čukarički pogađao okvir gola dva puta.

Partizan je prvi zapretio u četvrtom minutu kada je Menig šutirao, a Đorđe Petrović paradom odbranio udarac igrača Partizana.

Golman gostiju je mogao i da se obruka u 13. minutu kada je pred svojom gol linijom probao da dribla Rikarda Gomeša.

Poslao je loptu saigraču u panici, njega je pritisnuo Nemanja Jović, a u nastavku akcije se lopta odbila do Gomeša i Petrović mu je odbranio udarac iz sredine sa desetak metara.

Foto: Starsport

Minut kasnije, Jović je centrirao za Jojića, Miloš je glavom gađao pored gola, a Čukarički je imao mnogo sreće. Ako je u tim trenucima delovalo da Partizan samo što nije dao gol, onda je Čuka mnoge iznenadila šutem Ndiajea iz 17. minuta.

Zatresla se stativa gola Partizana, a tri minuta kasnije Menig je probao na drugoj strani da pronađe dalji ugao Petrovićevog gola i ciljao je pored njega.

Do 24. minuta Čukarički je imao dve velike šanse, u kojima je Aleksandar Popović sjajno odbranio. Kajević i Rakonjac su u dva odvojena prekida šutirali glavom, a posle šuta Kajevića, lopta je pogodila prečku.

Do 33. minuta se čekalo na prvi pogodak. Tada je Igor Vujačić bio najviši u skoku kod prekida sa desne strane, glavom je pucao i pogodio mrežu za 1:0.

Foto: Starsport

Poluvreme bi se izvesno završilo tim rezultatom da sudijska nadoknada, zbog nekoliko prekida, nije bila tri minuta.

U trećem minutu nadoknade, Marko Živković je u gužvi kaznenog prostora došao do lopte, šutirao je levicom jako i nisko, probio Petrovića za 2:0 posle prvog dela igre.

Već posle prvog gola je tempo igre pao, a pre toga, sredinom prvog poluvreena, Danilo Pantić je na terenu zamenio povređenog Sašu Zdjelara, jer se Zdjelar požalio na bolove u zadnjoj loži.

Drugo poluvreme počelo je sa dve opasne šanse za goste. Prvo je Rakonjac iz solo prodora šutirao sa 18 metara, malo pored gola.

Foto: Starsport

Potom je, u 55. minutu Popović skinuo čist gol Kovaču, koji je dobro skočio na centaršut saigrača i glavom sa desetak metara ciljao ugao.

Ritam je posle ovoga pao, igračima Partizana se više nije žurilo jer su imali sigurno vođstvo, pa su uglavnom pokušavali da sačuvaju loptu.

Rikarda je dobro markirala odbrana Čukaričkog, što je, uz izlazak Meniga posle nešto više od sat vremena igre, označilo promenu pristupa u igri Partizana.

To su potvrdili i ulasci Miljkovića i Smiljanića, dvadeset minuta pred kraj meča. Petnaestak minuta pre kraja, Pantić je pao u šesnaestercu Čukaričkog, Gomeš je u nastavku akcije dao gol i on je poništen jer je u ofsajdu bio Lutovac.

Foto: Starsport

Pred kraj susreta, povredio se Slobodan Urošević prilikom jednog uklizavanja, a pošto Stanojević više nije imao izmena na raspolaganju, Urošević je morao da izdrži na terenu.

U tim trenucima je ritam već uveliko bio u padu, pa nije bilo energije na terenu ni kod jednih, ni kod drugih da se rezultat promeni.

Partizan posle ove pobede ima osam bodova više od Crvene zvezde. Crno-beli iz Humske su došli do 43. boda, Čukarički je ostao na 25, a Zvezda je između ove dve ekipe sa 35 bodova.

Partizan – Čukarički 2:0 (2:0)

(Vujačić 33, Živković 45+3)

Stadion: Stadion Partizana, Beograd; Kapacitet: 29.000; Glavni sudija: Milan Stefanović; Pomoćnici: Mihajlović, Miškeljin, Tomić.

Partizan: Popović – Saničanin, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Natho, Živković, Jojić, Menig, Jović, Gomeš; Trener: Aleksandar Stanojević.

Čukarički: Petrović – Kovačević, Docić, Roganović, Šapić, Stevanović, Kovač, Ndiaje, Čolović, Kajević, Rakonjac; Trener: Saša Ilić.

Drugo poluvreme:

90+3 KRAJ! Partizan je sačuvao prednost

Čukarički je ostao bez energije i nije uspeo da ugrozi gol Partizana do kraja meča.

84′ Urošević se žali na povredu

Pri uklizavanju se požalio na bol jer je nezgodno nagazio posle izbačene lopte. Čini se da je Ahilova tetiva, ali Stanojević više nema izmena na raspolaganju.

Foto: Starsport

77′ Pantić je pao u šesnaestercu, Rikardu poništen gol!

Gomeš je dao gol, ali je on poništen zbog ofsajda Lutovca. U gužvi je Pantić pao i tražio penal, ali je ponovljeni snimak pokazao da se sručio jer je loše zahvatio loptu koju je mogao da smesti u mrežu.

74′ Nove promene na terenu

Smiljanić i Miljković su na terenu u ekipi Partizana, a izlaze Natho i Živković. Menja i Ilić – Kovač izlazi, ulazi Čolić,

66′ Dvostruke izmene u oba tima

Ergelaš i Janković umesto Kajevića i Čolovića u Čukaričkom, dok u Partizanu izlaze Menig i Jović, a ulaze Lutovac i Terzić.

Foto: Starsport

61′ Pantić pravio probleme odbrani Čuke

Prvo je prošao po strani i poslao loptu u sredinu, ali je taj njegov pas primirio Stevanović. Zatim je Pantić sačuvao loptu na svojoj polovini, koji minut kasnije i iznudio je faul u nešto sporijem tempu utakmice.

55′ Šta odbrani Popović?!

Kovač je natrčao na centaršut svog saigrača, glavom je zahvatio loptu i Popović mu je vrhunski odbranio. Izbio je loptu u korner, posle čega je Čolović gađao preko gola sa 20 metara.

52′ Rakonjca malo delilo od gola!

Povukao je mladi igrač Čukaričkog sam loptu ka golu Partizana i sa ivice šesnaesterca je šutirao malo pored stative gola Popovića.

46′ Počelo je drugo poluvreme

Bez izmena u odnosu na završnicu prvog dela igre.

Prvo poluvreme:

Foto: Starsport

45+3 GOOOL! Živković duplira prednost Partizana na 2:0

Jović je slabo centrirao sa leve strane posle kraćeg nameštanja, Menig je loše prihvatio tu loptu u gužvi kaznenog prostora Čukaričkog. Natrčao je Živković, koji je šutirao levom nogom, pa je Menig dobio neočekivanu asistenciju, jer je Živković po zemlji i kroz sredinu uspeo da probije Petrovića.

40′ Kontra Čukaričkog, pa korner, „brđani“ igraju brzo

Iz kornera nisu napravili nešto ozbiljnije, ali Čukarički ne odstupa od svog stila igre. Kovač je bio u kaznenom prostoru Partizana u šansi da uradi nešto više, nije uspeo u tome pored defanzivaca kluba iz Humske.

33′ GOOOL! Vodi Partizan 1:0

Vujačić je skočio posle centaršuta iz prekida, zakačio je loptu Đorđe Petrović, istegao se koliko je mogao, ali je Vujačić ipak pogodio metu.

30′ Žestok sudar Kovačevića i Docića

Prekinut je meč zbog ukazivanja pomoći Dociću. Na zemlji se našao posle duela sa Kovačevićem. Docić je imao sreće što ga je Kovačević video, pa je spustio krampone desne noge kojima je krenuo na loptu.

Foto: Starsport

25′ Povreda Zdjelara

Pantić je morao da uđe neočekivano na teren zbog povrede Saše Zdjelara.

24′ Dve velike šanse za Čukarički!

Ndiaje je glavom poslao povratnu u šesnaestercu Partizana, Kajević je glavom udario sa šest, sedam metara, Popović mu je odbranio, a lopta je pogodila prečku. Ubrzo potom je još jednom Čukarički probao preko Rakonjca da glavom ugrozi Popovića, opet neuspešno.

20′ Menig pored gola

Malo je falilo da Menig pogodi mrežu Čukaričkog šutem iskosa sa leve strane. Petrović je bio priseban.

17′ Ndiaje pogađa stativu!

Dobar pokušaj igrača Čukaričkog, sada su se preznojili iz tabora Partizana. U nastavku akcije je dosuđen ofsajd, ali tek posle šuta Ndiajea.

Foto: Starsport

14′ Najbolja šansa za Partizan!

Centaršut je išao sa leve ka desnoj strani, pred petercem je bio Jojić, koji je glavom šutirao pored gola Čukaričkog.

13′ Strašan kiks golmana Čukaričkog

Petrović se poigravao pokušavajući da dribla Rikarda pred svojim golom, Gomeš i Jović su pritisli odbranu rivala, Gomeš je posle desetak sekundi uspeo da šutira, ali je Petrović odbranio.

10′ Čukarički ne uzmiče, šut Docića

Docić je šutirao sa preko 25 metara i bio je neprecizan, gađao je iznad prečke. Igrači gostujućeg tima za sada nemaju nameru da se povuku i igraju zatvoreno.

Foto: Starsport

4′ Opasno je pred golom Čukaričkog!

Menig je prišao šesnaestercu sa desne strane, namestio se i šutirao. Nije bila jaka lopta, ali je bila vrlo nezgodna, pa je Petrović morao paradom da je brani.

3′ Prvi pokušaj Čukaričkog

Čolovi je dobio loptu na dvadesetak metara od Popovićeve mreže, šutirao je u okvir gola Partizana – suviše slabo da to golman crno-belih iz Humske ne može da odbrani.

BONUS VIDEO: Mitrovićev het-trik za Fulam protiv Vest Bromviča

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar