Pjer-Emerik Obamejang, Mikel Arteta, FK Arsenal
Pjer-Emerik Obamejang, Mikel Arteta, FK Arsenal; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Trener Arsenala Mikel Arteta opisao je sebe kao rešenje a ne problem, posle odlaska fudbalera Pjera-Emerika Obamejanga u Barselonu.

Obamejang je poslednjeg dana januarskog prelaznog roka kao slobodan igrač prešao u Barselonu, nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa Arsenalom. On je bio najplaćeniji igrač Arsenala, a za londonski klub nije igrao od decembra nakon što mu je zbog nediscipline oduzeta kapitenska traka.

PROČITAJTE JOŠ

Po dolasku u Barselonu, Obamejang je prošle nedelje rekao da je problem bio „samo sa Artetom“.

Upitan da prokomentariše tu izjavu, Arteta je rekao da ne misli da je u njemu bio problem.

„Zahvalan sam na onome što je Oba uradio u klubu, na njegovom doprinosu otkako sam ja ovde. Ja sebe vidim kao rešenje u tom odnosu, a ne kao problem. Završilo se na najbolji način za sve. Kada se stvari i kontekst promene, morate da donesete odluke. Svi smo odlučili da je najbolje da ode i sada on igra za Barsu“, rekao je Arteta, preneo je Skaj.

„Imali smo sastanke i odluku smo zajedno doneli, igrač, klub i menadžer“, dodao je trener londonske ekipe.

Arteta će završiti sezonu sa samo dvojicom klasičnih napadača, a Ediju Nketiji i Aleksandru Lakazetu ističu ugovori na leto.

„Uradili smo ono što smo smatrali da je ispravno sa igračima koji su morali da odu, situacije sa ugovorima su takodje uticale i morali smo da budemo fer. Imali smo jasan plan šta možemo da uradimo, a to mora da bude izvodljivo. Ali mi smo vrlo jasni, mi samo želimo najbolje igrače i najbolje ljude u ovom klubu. Odlučili smo da ne žurimo“, rekao je Arteta.

Arsenal će u četvrtak igrati na gostujućem terenu protiv Vulverhemptona u Premijer ligi. Londonska ekipa je trenutno šesta na tabeli, a Vulverhempton osmi sa dva boda manje.

BONUS VIDEO Čaše i flaše na terenu, gol Rodrija za pobedu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar