Foto: EPA/DANIELE MASCOLO

Surov je moderan fudbal, često i presurov, a osim igrača to na svojoj koži i te kako osete i treneri. Vest da je Mirčea Lučesku, legendarni trener Šahtjora, oteran od strane navijača Dinamo Kijeva posle svega četiri dana, naterala nas je da se prisetimo još nekih sličnih slučajeva.

Naravno, na pomenutoj listi trenera koji su „kratko“ potrajali u nekom od klubova u kojem su radili, ili bar pokušali da rade, našao se i jedan Srbin.

SINIŠA MIHAJLOVIĆ (otkaz u Sportingu – 9 dana)

Temperametni stručnjak, aktuelni trener Bolonje, dobio je otkaz u lisabonskom Sportingu posle svega devet dana.

PROČITAJTE JOŠ

Stigao je Mihajlović te 2018. godine u Lisabon i svečano je promovisan kao novi trener. Ali… Promenjena je uprava, stigao je novi predsednik Žoze Sosza Sintra, naslednik Bruna de Karvalja, čoveka koji je doveo Sinišu, posle čega je izjavio da raskida ugovor sa Srbinom.

„Odlučili smo da prekinemo saradnju sa Mihajlovićem. Brzo ćemo naći novog trenera, a predstavićemo ga u ponedeljak“, rekao je Sintra na konferenciji za medije pre dve godine, krajem juna.

Pročitajte još: Mihajlović: Da je uperio prst ka meni, ostao bi bez njega!

Siniša je tužio Portugalce i naravno dobio je spor.  UEFA je naložila Sportingu da mora isplati 3.000.000 evra treneru Bolonje.

LIROJ ROSENIOR (Otkaz u Torki junajtedu – 10 minuta)

Foto: Printscreen/Youtube

Daleko od toga da je Mihajlović rekorder. Nije čak ni blizu. Prvi na ovoj listi je jedan Englez. Dotični gospodin zove se Liroj Rosenior i „potrajao“ je svega 10 minuta! Da, dobro ste pročitali.

Nekadašnji fudbaler Vest Hema i Fulama, angažovan je 2007. godine na mesto trenera Torki junajteda, koji je već vodio u periodu od 2002. do 2006. godine.

Organizovana je konferencija na kojoj je Rosenior promovisan, da bi posle 10 minuta ostao bez posla. Šta se zapravo dogodilo?! Nakon završetka konferencije, novinarima se obratio predsednik klub, koji je objavio da je većinski deo akcija prodat i da Torki ima novog vlasnika.

To je automatski značilo da je Liroj „bivši“.

„Očigledno su mislili da sam odradio doličan posao posle deset minuta i zato su me pustili da odem“, stigao je čak i da se našali Rosenior.

MARSELO BIJELSA (Otišao iz Lacija – 48 sati)

Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ipak, nisu svi treneri najureni. Neki od njih su i sami rešili da odu. Takav je slučaj sa popularnim „ludakom“ Marselom Bijelsom, koji trenutno proživljava fudbalsku renesansu s Lidsom.

„El loco“ je 2016. godine preuzeo Lacio i posle svega 48 sati, odnosno dva dana, napustio je Rim.

„Bijelsa neće biti trener Lacija, a to nas je iznenadilo. Ovim potezom je prekršio ugovor koji je potpisao i koji je već poslat u savez. U skladu sa tim ćemo preuzeti sve neophodne mere kako bismo zaštitili svoja prava“, objavljeno je na sajtu Lacija.

Pročitajte još: Englezi tvrde, neće Bane kod „Don Karla“

Prema navodima argentinskih medija razlog za ostavku bila je Bijelsina želja da bude selektor Argentine. Ipak, do toga nije došlo, naredni angažman imao je u Lilu, trenutno je u Lidsu.

MIRČEA LUČESKU (Oterali ga navijači Dinama – 4 dana)

Foto: EPA-EFE/ANDREI LUKATSKY / POOL

Mirčea Lučesku je trenutno najaktuelniji, on je ujedno i bio povod za ovu priču. Tokom 12 godina na klupi Šahtjora iz Donjecka, osvojio je čak 22 trofeja s „rudarima“.

Rumun je posle toga je vodio Zenit i reprezentaciju Turske, te se odvažio da prihvati posao u Kijevu. Nije prošlo.

Navijači Dinama, ljuti rivali Šahtjora, nisu mu zaboravili sve što je uradio u Donjecku, pa su mu slali preteće poruke, i Lučesku je sam procenio posle četiri dana da je bolje da ode.

MARTIN LING (Otišao iz Kembridža – 9 dana)

Foto: Printscreen/Youtube Martin Ling

Dobio je posao u engleskom niželigašu Kembridžu u julu 2009. godine, ali pre nego što je sezona počela, podneo je ostavku.

Zbog, kako je naveo, nepremostivih razlika s vlasnikom kluba Džordžom Rolsom.

Ipak, Rols je kasnije popustio, i 16 dana pošto je Ling podneo ostavku, ponovo se vratio u klub. Bio je trener jednu i po sezonu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram