Kilijan Mbape i Nejmar Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

"Sveci" žele da se Mbape i Nejmar odmore od naporne klupske sezone i kontinentalnih šampionata. Kalendar FIFA im daje za pravo da stopiraju putovanje dvojca u Tokio.

Samo dan pošto je predsednik Fudbalske federacije Francuske, Noel l Graet, saopštio da se Kilijan Mbape nalazi na širem spisku od 80 igrača koji su u izboru za Igre u Tokiju (22. jul – 8. avgust), iz Pari Sen Žermena je upućen dopis da neće pustiti fantastičnog napadača da igra za nacionalni tim u terminima koji nisu u kalendaru FIFA.

Pošto termin najveće sportske smotre u Tokiju nije u kalendaru svetske kuće fudbala, poruka „svetaca“ federaciji je jasna. PSŽ naime želi da se Mbape odmori tokom letnje pauze, što neće biti moguće ukoliko otputuje u Japan, jer ga već po završetku aktuelne klupske sezone očekuju iskušenja sa Francuskom na Evropskom prvenstvu (12. jun – 12. jul).

PROČITAJTE JOŠ

U sličnim problemima kao Francuzi nalaze se i Brazilci koji bi vrlo rado da Nejmar „spoji“ učešće na dva takmičenja: Kopa Amerika (12. jun – 12. jul) i u Tokiju. Rožerio Kabolko, predsednik Brazilske fudbalske konfederacije je već pričao sa Naserom Al-Kelaifijem, prvim čovekom PSŽ, kako bi ga ubedio da pusti Nejmara da se pojavi na Igrama.

Kanolko navodno nije stao kod Nejmara, već u Japanu želi da vidi trio Reala Vinisijusa Žuniora, Rodriga i Rajnera Žesusa. Ipak teško je verovati da će Madriđani koji su isplatili Flamengu i Santosu preko 100 miliona evra samo na ime obeštećenja, dozvoliti svoj trojici da propuste početak sledeće sezone u „La Ligi“.