Foto: EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Prvak Španije, Barselona, na leto će krenuti u ozbiljnu rekonstrukciju sadašnjeg tima, prenose španski mediji.

Kako je preneo uticajan sportski dnevnik „Sport“, sa izvorima iz uprave kluba sa „Kamp Nou“ stadiona, želja je da se iskoristi poslednjih nekoliko sezona najboljeg igrača sveta Lionela Mesija i stvori tim u kojem će on i dalje imati centralnu ulogu.

Mesi je od 2005. godine nezamenjiv u timu Barselone, doneo je klubu nebrojene trofeje u poslednjih deceniju i po i veruje se da je u njegovim nogama još nekoliko odličnih sezona.

Argentinac u junu puni 33 godine i čelnici Barselone žele da mu pomognu da do kraja karijere osvoji makar još neki pehar u La Ligi i Ligi šampiona.

„Sport“ je u tekstu pod naslovom „SOS za Mesija“, istakao da je želja da se u letnjem prelaznom roku angažuju dva igrača odbrane i dvojica napadača.

Protekli „El klasiko“ u Madridu pokazao je sve slabosti tima Kikea Setijena, a opšti je utisak da je Mesi na toj utakmici delovao poprilično izolovano od ostatka ekipe.

Kada je reč o zadnjoj liniji, prioritet će biti dovoženje štopera i desnog beka. U sadašnjoj postavi, Barselona može da računa na trojicu centralnih defanzivaca, Đerara Pikea, Klemona Lenglea i Samjuela Umtitija, dok se odlazak Danija Alveša 2016. nije nadomestio na adekvatan način.

Što se tiče napada, „Sport“ ističe da će klub insistirati na dovođenju makar jednog igrača koji može da igra na krilnoj poziciji i još jednu tipičnu „devetku“, igrača koji bi bio u rotaciji sa Luisom Suarezom.

Veruje se da je napadač Intera Lautaro Martinez najbliži tome da pojača redove prvaka Španije.

Takođe, moguće je da se potraži i još jedan vezni igrač, ali to će zavisiti od stanja i ponude na tržištu igrača.