fOTO: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Real Madrid i Čelsi su odigrali 1:1 u prvom polufinalom meču Lige šampiona koji je obilovao uzbuđenjima.

PROČITAJTE JOŠ

Očekuje se jednako neizvestan i revanš, ali se Real pred tu utakmicu suočio sa jednim, poptupno neočekivanim problemom.

Osim što je Zidan imao promlema sa povredama i koronavirusom, potpuno neočikavni udar na igrački sastav, zadala je i izborna komisija grada Madrida, zbog koje bi Marselo mogao da propusti revanš meč u Londonu.

Prema pisanju španskih medija, Zidan bi mogao da za revanš da ostane bez Marsela zbog toga što je ovaj izabran za jednog od člana komisije na regionalnim izborima u Madridu.

Izbori se održavaju na dan putovanja na revanš u London, a problem je i priključenje dan kasnije, o trošku samog igrača, zbog rigoroznih kovid protokola.

Real je već krenuo u inicijativu, pisao je gradskim vlastima da Marsela oslobode dužnosti, te čekaju novi odgovor pošto prva molba nije bila uspešna. Ono što je problem za Real jeste činjenica da su za oslobađanje ove obaveze potrebni čvrsti i valjani dokazi koji bi trebalo da se šalju sedam dana pre izbora.

Ipak, ono što ide na ruku Realu je slučaj iz 2019. godine, kada se u sličnoj situaciji našao golman Levantea, Aitor Fernandez, koji je na dan izbora imao utakmicu sa Atletik Bilabaom, i nakon neuspele prve žalbe, druga mu je usvojena.

Marselo je uzeo špansko državljanstvo 2011. godine kako bi oslobodio jedno mesto za strance.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar