Slobodan Marović; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Slobodan Marović, član šampionske generacije iz Barija 1991. godine, izjavio je da u kriznim situacijama mora da se bude disciplinovan i pozvao sve da budu strpljivi jer će biti još lepih trenutaka i pobeda.

„Tokom ove vanredne situacije vreme provodim sa porodicom u svom domu. Poštujemo upozorenja, kao i karantin. Izađem malo napolje u toku dana, kada je naravno to dozvoljeno, ali u principu vreme provodim kod kuće. Želeo bih da apelujem na ljude da moramo zajedno da izdržimo u svemu ovome. Nije lako, znam, ali svima je tako, pogotovo sportistima. Moj savet je da ispoštujemo sve ono što nam nadležni sugerišu, da budemo odgovorni najpre prema sebi kako bi ova situacija što pre prošla“, izjavio je Marović za klupski sajt.

PROČITAJTE JOŠ

Čuveni levi bek crveno-belih, koji je odigrao i četiri utakmice za reprezentaciju Jugoslavije, opisao je kako izgleda njegov dan koji odgovorno provodi u svom stanu.

„Otkako je uvedeno vanredno stanje u 99 odsto slučajeva sam kod kuće. Kako ja, tako i moja porodica, poštujemo sve što nam kažu. Idem u nabavku sa suprugom, ali vrlo često i sam u slučaju da je nešto hitno. U stanu radmo brojne aktivnosti. Družimo se pre svega, igramo karte, razne društvene igre, gledamo dobrre filmove, tako da nije strašno. Što bi mnogi pre mene rekli – mi sportisti smo naučili na karantin – tako da nam ovo mnogo lakše pada nego ostalim građanima“.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Marović, koji je ne tako davno bio i član stručnog štaba u Zvezdi, istakao je da mu je žao jer je prekinuto prvenstvo, pošto je Zvezda odlično krenula u nastavak šampionata.

„Žao mi je zbog našeg fudbala, kao i sporta uopšte što je došlo do ove nepredvidive situacije. Čini mi se da je ovo prva, ovakva situacija, otkako se igra fudbal. Ostaje žal i zbog Zvezde, krenuli su sjajno, odlična prednost je stečena, na korak su od titule i borbe za duplu krunu. Znam da nema kolektivnih treninga, ne zna se ni kada će se prvenstvo nastaviti, tako da je to jako teška situacija. Bilo bi sjajno da se sve nastavi što pre. Ako bude krenulo prvenstvo, igrači sigurno neće biti u istoj fizičkoj formi kao pre mesec dana. Sport je zaista poseban i jako je bitno da se u meč uđe 100 odsto spreman, videćemo šta donose dani i nedelje, kako će se sve ovo završiti“.

On je na kraju poslao poruku ljubiteljima fudbala koji željno isčekuju nastavak prvenstva.

„Želeo bih da poručim svim zvezdašima da budu strpljivi, biće još mnogo uspeha na terenu, imamo odlične momke koji nas odlično predstavljaju. U ovom trenutku je najbitnije da pregrmimo ovaj virus, moramo da izdržimo koliko god trajalo. Moja želja je da Crvena zvezda osvoji duplu krunu i verujem da će mi se i ispuniti“, zaključio je Marović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram