Foto: EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

Tri kandidata za organizaciju Svetskog prvenstva.

Rat u Ukrajini nastavlja da udara na sport, pošto su Ukrajinci ostali bez zajedničke kandidature sa Portugalom i Španijom. Njih bi tu trebalo da zameni Maroko.

Tako bar tvrdi marokanski kralj Muhamed VI.

On je u utorak objavio zajedničku kandidaturu Maroka, Španije i Portugala za domaćinstvo Svetskog fudbalskog prvenstva 2030. godine, kojim će biti obeležena stogodišnjica najpopularnijeg sportskog takmičenja.

Pročitajte još

„Objavljujem pred vašom skupštinom da je Kraljevina Maroko odlučila, sa Španijom i Portugalom, da podnese zajedničku kandidaturu za domaćina Svetskog prvenstva 2030“, naveo je marokanski kralj u poruci koju je pred Kongres Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) u Kigaliju pročitao ministar sporta te zemlje.

Španski i portugalski savez nisu odgovorili na zahtev Frans presa za komentar.

Španija i Portugal su najavile svoju kandidaturu za organizaciju Mundijala još 2021. godine, pre nego što su u oktobru prošle godine u to uključile i Ukrajinu.

Pet puta neuspešan kandidat za organizaciju Mundijala, Maroko se nada da će postati druga afrička zemlja, posle Južne Afrike 2010, koja će biti domaćin jednog od najvažnijih sportskih takmičenja na svetu.

Svetsko prvenstvo u fudbalu proslaviće stogodišnjicu 2030. godine otkako je prvi Mundijal održan u Urugvaju, koji je takođe ozvaničio zajedničku kandidaturu sa Argentinom, Paragvajem i Čileom za organizaciju tog turnira.

Naredno Svetsko prvenstvo na programu je 2026. godine, a domaćini će biti SAD, Meksiko i Kanada.

BONUS VIDEO Izjava Lea Mesija posle velikog finala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar