Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana u sredu su nakratko prestigli Crvenu zvezdu na čelu tabele Superlige, ali problemi oko kluba ne pomažu u toj poteri za večitim rivalom.

Igrači Aleksandra Stanojevića su uradili ono što je do njih – pobedili su TSC sa 4:1 u meču 33. kola.

PROČITAJTE JOŠ:

Golove su davali Bibars Natho, Rikardo Gomeš, Aleksandar Miljković i Nemanja Jović u 41, 43, 48. i 62. minutu.

Uprkos preokretu i ubedljivoj pobedi, nekoliko detalja sa te utakmice ostavilo je loš utisak i tera navijače da se zapitaju – šta se to dešava u Humskoj.

Najpre su navijači bojkotovali meč sa TSC-om i goste je dočekao sablasno prazan stadion. Nije da je bio bogzna kako pun i sa „grobarima“ na njemu, ali je sada dodatno bio pustiji.

Obrazloženje je bilo da se navijačima ne dopada termin u kom je meč bio zakazan.

Naveli su da nosilac prava prenosa tako tempira termine utakmica zbog svojih interesa, tvrdeći usput da termini od 14 časova radnim danom nisu u interesu fudbala, te da je apsurd da svaki stadion ima reflektore ako se sve više mečeva igra po danu.

Foto: Starsport

„Krajnje drzak i bezobrazan termin zadat isključivo u cilju teranja i ovo malo publike sa srpskih stadiona. Zbog toga se ‘grobari’ neće pojaviti na ovoj utakmici, i time poručujemo svima da nećemo tolerisati ovakve ‘ispade’ i stvari koje nisu u interesu nijednog kluba, kao i niti jednog jedinog iskrenog navijača u našoj zemlji. Fudbal se igra za publiku i pune stadione, a ne pune džepove i programske šeme – saopštili su navijači Partizana.

Da problema ne bude samo na tribinama, pokazao nam je i gest Natha posle gola za 1:1.

Izraelac je izveo fantastičan slobodan udarac u 41. minutu i onda je otrčao do klupe za rezervne igrače gde je samo zaobišao trenera Aleksandra Stanojevića.

Žarko Lazetić i Aleksandar Stanojević, Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Stanojević ga je pogledao u čudu, a ako vratimo film unazad, Natho je samo pet dana ranije nagovestio da između njega i trenera možda nije baš sve u redu.

„Odigrao sam vrlo dobru utakmicu protiv Čukaričkog i srećan zbog toga, to mi je posao. Naravno da nisam zadovoljan zbog minutaže u derbiju. Međutim, u fudbalu imate trenera, on je glavni i on odlučuje ko će da igra i koliko, i moj posao je da mu pokažem da treba da igram mnogo više. Na kraju, svi imamo isti cilj, da budemo bolji, a trener je taj koji odlučuje“, rekao je Natho za „Novu“.

Zdravstvene probleme koji su ga pratili je ostavio iza sebe i može da igra više.

Bibars Natho; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.

„Rešio sam i neke probleme sa nogama koje sam imao i sad se osećam bolje i mlađe nego ranije sa više snage i nadam se da ću nastaviti tako još nekoliko godina“, dodao je Natho.

Na sve to, Miloš Jojić ne provodi svoje najbolje dane u crno-belom. Kiksnuo je pre gola TSC-a i morao je da istrpi uvrede od ono malo publike na tribinama.

Zviždalo mu se kod svakog kontakta sa loptom, pa u takvim situacijama kao trener niste načisto šta da radite – da li da istrajete i ponesete deo „krsta“ svog igrača i sopstvene zamisli, ili da ga povučete.

Foto: Starsport

Jojića je Stanojević zamenio pre kraja poluvremena posle još jedne greške, što dovoljno govori o košmaru iz kog se vezista ne budi.

Dodajte svemu i najnoviji problem u vezi sa FIFA blokadom Partizana zbog duga prema Luganu za transfer Filipa Holendera i jasno je na kakvim je mukama Partizan.

Ako ništa drugo, bar su Jojiću igrači pružili podršku posle dva gola, kojima je Partizan nastavio da upisuje bodove i nada se prekidu Zvezdine višegodišnje dominacije.

BONUS VIDEO: Navijači Partizana traže titulu posle debakla od Fejenorda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar