Foto: EPA-EFE/ALEXANDER HASSENSTEIN

Malo je trebalo da se engleska javnosti i navijači Liverpula prisete da je Marko Grujić i dalje pod ugovorom sa klubom sa Enfild rouda.

Potencijalni reprezentativac Srbije je postigao gol za Hertu u remiju protiv Lajpciga i demonstrirao da pauza u sezoni nije uticala na njegovu vezu sa loptom.

PROČITAJTE JOŠ

Grujić je bio jedini igrač u šesnaestercu koji je uspeo da zahvati loptu nogom i prosledi je u gol, već u devetom minutu utakmice.

Bivši fudbaler Crvene zvezde je bio najbolje ocenjeni igrač svoje ekipe prema specijalizovanom servisu Sofascore, kao centralni vezista je odigrao 90 minuta, imao 76 odsto uspešnosti u dodavanjima, od 18 duela sa protivnicima kao pobednik je izašao u 11 slučajeva, tri puta je otklonio opasnost, a uspeo je i da oduzme četiri lopte.

Takva partija nije prošla bez komentara sa „Ostrva“, a jedan od njih je dao i novinar uglednog „Atletika“ Džejms Pirs.

„Dobro je videti Grujića kako postiže gol za Hertu. Veliki talenat“, napisao je Pirs.

Portal „Liverpuleho“ navodi da su skauti tog kluba navodno pratili Tima Vernera u utakmici Lajpcig – Herta, ali ističu da su mogli da vide svog fudbalera u sjajnoj formi.

Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

„Možda su gledali Vernera, ali je Grujić bio igrač koji je pokupio sva svetla pažnje. Dao je prvi gol na utakmici i to bi moglo da diktira poteze Jirgena Klopa u narednom prelaznom roku“.

Grujićevu partiju je morao da prokomentariše i nekadašnji fudbaler Oven Hargrivs.

„Voleo bih da vidim da Liverpul da šansu Grujiću da se dokaže naredne sezone“.

Jedan navijač aktuelnog šampiona Evrope koji je morao da preda krunu zbog eliminacije već u prvoj rundi nokaut takmičenja ove sezone, pokušao je čak da se direktno obrati Klopu.

„Jirgene, ako neki igrač zaslužuje da se vrati sa pozajmice onda je to Grujić. Izgleda mnogo zrelije nego ranije, odličan je u mnogim aspektima i ima želju da se bori. Uz to, Bundesliga nije nimalo laka liga“.

Grujić je u aktuelnoj sezoni Bundeslige odigrao 23 utakmice, postigao je četiri gola, upisao jednu asistenciju, ali je imao gotovo 80 odsto uspešnosti u dodavanjima, uz svega sedam žutih kartona i nijedno isključenje, što je veoma bitno za igrača na njegovoj poziciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar