Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Čelnici Liverpula moraće da prodaju nekoliko igrača kako bi dobili deo novca za transfer napadača Lajpciga i reprezentativca Nemačke, Timu Vernera.

Ostrvski mediji prenose da je menadžer lidera Premijer lige, Jirgen Klop, čvrsto rešen da dovede sunarodnika na „Enfild“, ali je i svestan da će nekoliko igrača morati da ode u druge klubove.

PROČITAJTE JOŠ:

Verner u ugovoru ima otkupnu klauzulu od 58 miliona evra koja važi do kraja juna ove godine. U slučaju da je niko do tada ne aktivira, klub će imati priliku da cenu značajno poveća i na taj način odbije moguće kupce.

Reč je o jednom od najboljih napadača Bundeslige i momku koji je postigao 88 golova na 150 utakmica za jalpcig, od toga 27 golova na 36 mečeva ove sezone.

Takođe, portal „The Athletic“ prenosi da su tri fudbalera Liverpula na listi za prodaju i da se radi o reprezentativcu Srbije Marku Grujiću, koji igra na pozajmici u Herti, zatim Đerdanu Šaćiriju i Hariju Vilsonu.

Grujić igra sasvim dobro u klubu iz Berlina i moguće je da će i ostati u Herti, dok je Vilson na pozajmici u Bornmutu. Šaćiri je ove sezone bio u drugom planu jer je odigrao svega 13 mečeva u Premijer ligi.

Što se tiče Šaćirija, za njega je zainteresovana Roma, ali na „Enfildu“ neće dozvoliti da on ode bez značaajnijeg obeštećenja.

Takođe, u Liverpulu su dodatno ohrabreni izjavom Vernera da bi „Radije otišao u inostranstvo nego da pređe u redove Bajerna“, a otkrio je i da je počeo da uči engleski jezik.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar