Marko Marin, bivši kapiten Crvene zvezde u dresu Al Ahlija Foto: EPA-EFE/STR

Marko Marin (30) ima fudbal u malom prstu i šteta je za srpski fudbal što je majstor najvažnije sporedne stvari na svetu napustio Crvenu zvezdu i karijeru nastavio u Sarabijskoj Arabiji, u Al Ahliju.

Nekadašnji as Čelsija, Sevilje i Verdera poručio je u intervjuu za Nova.rs da će navijati za Srbiju u plej-ofu Lige nacija i da veruje da će „orlovi“ Ljubiše Tumbakovića posle (pre)dugih 20 godina ponovo otići na Evropsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi protivnik u polufinalu biće Norvežani 26. marta na njihovom terenu, a finale je zakazano pet dana kasnije. U Beogradu ili Oslu. Protiv pobednika drugog polufinala Škotska- Izrael.

„Verujem u Srbiju i znam da može da se izborite sa žilavim Norvežanima na njihovom terenu. Daleko od toga da će biti lako, ali Tumbaković ima kvalitetnu ekipu, sačinjenu od pravih majstora koje predvodi Dušan Tadić. Kada eliminišu Norvežane, onda im ostaje lakši deo posla da na domaćem terenu u Beogradu dobiju Škotsku ili Izrael. Doći ću na Marakanu da bodrim „orlove“. Bane Ivanović je moj brat. Ma, to je ljudina, i dalje se često čujemo, negujemo to prijateljstvo još iz perioda kada smo bili saigrači u Čelsiju“, kaže Marin.

Za Ivanovića ste rekli da je ljudina, ali ko je po Vama najbolji srpski igrač, s kim biste najbolje sarađivali?

„Nema tu mnogo filozofije, to je Duća Tadić (Dušan, p.a.). On će da napravi razliku u baražu. Jedan od najboljih igrača na poziciji ofanzivnog veznog u Evropi i svetu. Mnogo fudbala „vidi“, lopta ga sluša i to je najveća prednost Srbije u izazovima koji je očekuju na putu ka Evropskom prvenstvu“.

Branislav Ivanović Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Kada smo već kod toga koliko ko zna fudbal, ko je najveći majstor s kojim ste delili svlačionicu? Poznato je da ste igrali u brojnim evropskim klubovima, od Londona preko Brisela i Verdera, pa do Firence. Ko je na Vas ostavio najjači utisak?

„Bez dileme Eden Azar. On je ‘pakao od igrača’. Verujte mi na reč, taj se ni ne zagreva, ne zavezuje ni pertle. Ušeta na teren s rukama u džepovima… Pomislite ‘vidi ovog’, a onda uzme loptu i ‘eksplodira’, počne da čini čuda s njom. Ponavljam, Belgijanac je fudbalski mađioničar i s loptom može da učini sve!“

Do sada se ta Azarova magija nije još dogodila u slavnom Realu?

„Period adaptacije čini svoje. Znam i ja da nije onaj stari, onaj iz Čelsija kada je sam nosio ekipu do trofeja u Ligi Evrope, ali polako. Vrlo brzo će doći sve na svoje i Azar će pokazati kvalitet i biti jedan od najboljih na svetu“.

Koga biste rado videli u svom timu na malom fudbalu?

„Od bivših saigrača uzeo bih Baneta Ivanovića, Edena Azara, Rakitića s kojim sam igrao u Sevilji. Matić se neće ljutiti ako ga ne uvrstim u tim, preklopili smo se mesec dana u Čelsiju, ali nismo igrali zajedno. Za odbranu bih uzeo Mertezakera s koji sam bio u Verderu“, rekao je bivši kapiten Crvene zvezde, sada organizator igre Al Ahlija.